Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:39
Τελευταία Ενημέρωση: 30 Μαρτίου 2021
Αθλητικά

Η αφιέρωση που συγκίνησε τον αντιστασιακό στη Ρόδο!

Off

Ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση του γκολ που πέτυχε ο Γ. Κάργας επί του ΠΑΟ στο Αγρίνιο, με έναν πολεμικό σταυρό για την προσφορά ενός ήρωα της Αντίστασης;

Όσο ασύνδετες μοιάζουν αυτές οι δύο καταστάσεις μεταξύ τους, έχουν έναν κοινό παρονομαστή, που είναι ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Η εφημερίδα «Η Ροδιακή» στο όμορφο νησί του Αιγίου έφερε στο φως τη Δευτέρα μία απίστευτη ιστορία, που όμοιά της δύσκολα μπορεί να συναντήσει κάποιος. Αναδεικνύει όμως τη στενή σχέση που εξακολουθεί να έχει ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, με τους φιλάθλους που τον υποστηρίζουν και δε χάνουν την ευκαιρία να πανηγυρίζουν τις επιτυχίες του. Ένας από αυτούς είναι και ο 94χρονος Στέφανος Γραμμενιάτης, από τα Γιάννενα, που ζει μόνιμα στη Ρόδο με τη σύζυγό του και τον γιο τους.

Το γκολ που πέτυχε ο αρχηγός του ΠΑΣ στο Αγρίνιο στις 18 Φεβρουαρίου απέναντι στον ΠΑΟ συγκίνησε τους φιλάθλους του ΠΑΣ με την αφιέρωση του σκόρερ αμέσως μετά στους πανηγυρισμούς, όταν γυρνώντας προς την κάμερα δείχνοντας το έμβλημα της ομάδας φώναξε «για την πόλη», μια φράση που άγγιξε το συναίσθημα των Γιαννιωτών για όλα όσα είχαν προηγηθεί για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα. 

Ένας από εκείνους όμως που συγκινήθηκαν από την αφιέρωση του αρχηγού της ομάδας βρισκόταν στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στη Ρόδο. Ο 94χρονος Στέφανος Γραμμενιάτης από τα Γιάννενα, που ζει στη Ρόδο με τη σύζυγό του Παναγιώτα και τον γιο τους Χρήστο, έλαβε μέρος στην Αντίσταση, μετέχοντας σε επιχειρήσεις στο πλευρό των αγωνιστών του Ναπ. Ζέρβα, με τον οποίο υπήρχε και συγγενική σχέση.

Ο Στέφανος Γραμμενιάτης που παρακολουθεί ανελλιπώς σύμφωνα με την εφημερίδας « Η Ροδιακή», τους αγώνες του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όπως και η σύζυγος και ο γιος τους, ζήτησε από τον τελευταίο να επικοινωνήσει με κάποιον από την ομάδα προτείνοντας την εξής απίστευτη ανταλλαγή. Ζήτησε την φανέλα του Γιάννη Κάργα και σε αντάλλαγμα να δωρίσει έναν από τους πολεμικούς του σταυρούς, ως ένδειξη αναγνώρισης της αφιέρωσης του τέρματος του αρχηγού του ΠΑΣ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ροδιακής», ο γιος του επικοινώνησε με τον αθλητικογράφο, παρουσιαστή της εκπομπής «Αθλητικό Ραντεβού» στον τηλεοπτικό σταθμό «Βήμα», δημοτικό σύμβουλο Νίκο Τσόλη, που έφερε σε επαφή τις δύο πλευρές. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣ θεώρησε μεγάλη τιμή την πρόταση του κ. Γραμμενιάτη, όμως ήταν αδύνατο να αποδεχθεί τον πολεμικό σταυρό. 

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που ενημερώθηκε σχετικά από τον αρχηγό της ομάδας, απέστειλε στη Ρόδο μία φανέλα του ΠΑΣ με τις υπογραφές όλων των παικτών και του προπονητή, με την ευχή μάλιστα να επιστρέψει σύντομα στη μεγάλη κατηγορία και ο Διαγόρας, η ιστορική ομάδα της Ρόδου.

«Η ιστορία αυτή αθλητικού και ειδικότερα ποδοσφαιρικού ήθους έγινε γνωστή και μέσω του «Αθλητικού ραντεβού» με τα μηνύματα του Χρήστου Γραμμενιάτη σ’ όλη την όλη εξέλιξή της, έτσι ώστε ο αθλητικός και όχι μόνο κόσμος της Ηπείρου να μάθει περισσότερα για την επαφή αυτή δύο παντελώς διαφορετικών ανθρώπων στο χαρακτήρα και την εποχή τους», αναφέρει «Η Ροδιακή» στο σχετικό της ρεπορτάζ. Σε αυτό παρουσιάζεται και σχετικό φωτογραφικό υλικό με την υπογεγραμμένη φανέλα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ που έφτασε στη Ρόδο και τον κ. Στέφανο και τη σύζυγό του να κρατούν μία σημαία του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, όπως και τους πολεμικούς σταυρούς που έχει στην κατοχή του ο κ. Γραμμενιάτης για την προσφορά του στην Αντίσταση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ