Επικαιρότητα

Ανάσταση, με ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον

Off

Στο πασχαλινό μήνυμα του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ τονίζεται η σημασία της ελπίδας σε μία περίοδο ανησυχίας και φόβου, αλλά και περιορισμών. 

Ο κ. Ελισάφ αναφέρει:

«Γιορτάζουμε φέτος για δεύτερη φορά το Πάσχα κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. Πολλοί συνάνθρωποί μας εξακολουθούν να δίνουν τη μάχη για τη ζωή τους, ενώ ένα πλήθος  απαγορευτικών μέτρων είναι σε ισχύ για να εμποδίσουν την ελεύθερη κυκλοφορία του θανάτου. Θα γιορτάσουμε για μια ακόμα φορά με αυστηρούς περιορισμούς. 

Και αυτό είναι δυσάρεστο για όλους μας, μα τίποτε δεν είναι πιο δυσάρεστο από την απώλεια ζωής των συνανθρώπων μας. 

Πιστεύω όμως ότι θα γιορτάσουμε ενωμένοι μπρος στον κοινό φόβο. Και αυτός ο φόβος μπορεί να γίνει το θεμέλιο της ανθρώπινης αλληλεγγύης που μας είναι απαραίτητη για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες μέρες που έρχονται. Μα επίσης αυτός ο φόβος για το αβέβαιο και απρόβλεπτο αύριο μπορεί να μετατραπεί με την Ανάσταση σε ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. 

Η ελπίδα αυτή βρίσκεται πια δίπλα μας. Ο μαζικός εμβολιασμός σύντομα θα μας απαλλάξει από τις συνέπειες του θανατηφόρου ιού και θα ανοίξει ξανά το δρόμο της ζωής. Ας τηρήσουμε και φέτος υπεύθυνα και αγόγγυστα όποια περιοριστικά μέτρα κριθούν απαραίτητα, με τη βέβαιη ελπίδα ότι η ζωή θα νικήσει και πάλι τον θάνατο, σύμφωνα με το παντοτινό πνευματικό νόημα της εορτής του Πάσχα.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ