Επικαιρότητα

Καθολικός ο έλεγχος μετακινήσεων στους δρόμους

Off

Καθολικός και εξαντλητικός είναι ο έλεγχος των δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας στους αυτοκινητόδρομους και στο εθνικό δίκτυο της χώρας, προκειμένου να αποτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, αφού αυτό προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ για τις ημέρες του Πάσχα. 

Στο σταθμό διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Δροσοχώρι, όπως και στον σταθμό διοδίων της Ιόνιας οδού στο Τέροβο,  κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου ελέγχουν ένα προς ένα όλα τα οχήματα, και προς τις δύο κατευθύνσεις, για το εάν οι επιβαίνοντες διαθέτουν τα νόμιμα έγγραφα που τους δίνουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν. 

 

Αυξημένη η κίνηση

Το τελευταίο τετραήμερο η κίνηση είναι σημαντικά αυξημένη, κάτι που παρατηρήθηκε και το πρωί της Μεγ. Παρασκευής στους δύο σταθμούς διοδίων στην περιοχή. 

Συνολικά μέχρι το πρωί της Μεγ. Παρασκευής από τους δύο σταθμούς διοδίων είχαν διέλθει 16.300 οχήματα με την ΕΛ.ΑΣ να βεβαιώνει συνολικά 28 παραβάσεις, ενώ σε 11 περιπτώσεις οι οδηγοί και επιβάτες των οχημάτων υποχρεώθηκαν σε αναστροφή, καθώς δεν είχαν στην κατοχή τους τα προβλεπόμενα έγγραφα, όπως ανέφερε ο Ηλίας Μήτσιος, Αστυνόμος Β’ , υπεύθυνος ενημέρωσης και δημοσίων σχέσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.

Από τη Μ. Πέμπτη επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, επομένως η προσοχή στους ελέγχους επικεντρώνεται στην αποτροπή των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, που πρόκειται να επιτραπούν το επόμενο 15νθήμερο.

«Σε σχέση με το περσινό Πάσχα, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, με πολύ μεγαλύτερη κινητικότητα. Η ΕΛ.ΑΣ δε βρίσκεται στο δρόμο για να κουνήσει το δάχτυλο στους πολίτες, αλλά για να τους υπενθυμίσει, ότι αξίζει να δείξουν λίγη ακόμη υπομονή και αυτοσυγκράτηση. Ενόψει της επανεκκίνησης της εστίασης, των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και φυσικά των σχολείων, το σχέδιο δράσης της ΕΛ.ΑΣ προσαρμόζεται αναλόγως, ώστε οι έλεγχοι να επικεντρώνονται στους τομείς, όπου θα υπάρχει έντονη κινητικότητα», σημείωσε ο κ. Μήτσιος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ