Επικαιρότητα

Συνεχείς οι υπηρεσίες από το Υπνωτήριο Αστέγων

Off

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. συνεχίζει να λειτουργεί το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών.  Η Δομή Υπνωτήριο Αστέγων αποτελεί δομή άμεσης φιλοξενίας που λειτουργεί κατά την διάρκεια της νύχτας, στοχεύει στην παροχή βασικών αγαθών τροφή και ένδυση/υπόδηση, στην παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των αστέγων, καθώς και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την άρση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Το Υπνωτήριο Αστέγων παρέχει τις εξής υπηρεσίες: Διανυκτέρευση αστέγων, Ατομική υγιεινή και παροχή ειδών υγιεινής, χρήση πλυντηρίων, παροχή ιματισμού, φύλαξη προσωπικών αντικειμένων, βασική υγειονομική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή όταν απαιτείται, παροχή γεύματος, ψυχοκοινωνική στήριξη των ωφελουμένων και διασύνδεσή τους με τις υπηρεσίες στέγασης, σίτισης, ψυχολογικής υποστήριξης, νομικής συνδρομής, συμβουλευτικής υγείας, πρόνοιας κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης, παρακολούθηση των ωφελουμένων σε τακτά διαστήματα, λειτουργία ομάδων – Street work από το προσωπικό της δομής και άλλων υπηρεσιών για άστεγους του δρόμου προκειμένου να τους ενημερώσουν για την λειτουργία της δομής. 

Η Ομάδα Δρόμου θα λειτουργεί κύρια κατά τις περιόδους έκτακτων καιρικών φαινομένων και εκτάκτως εφ’ όσον κριθεί αναγκαίο.

Οι ωφελούμενοι  των υπηρεσιών που παρέχονται από την Δομή Αστέγων – Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Ιωαννιτών είναι άτομα που διαμένουν νόμιμα στη χώρα, και διαβιούν στον δρόμο ή στερούνται με οποιονδήποτε τρόπο πρόσβαση κατοικία. Ο μέγιστος αριθμός εξυπηρετούμενων ατόμων είναι 34 άτομα.

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου