Επικαιρότητα

Οικονομική ενίσχυση σε 300 ευάλωτες οικογένειες

Off

Ένα πιλοτικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης 300 οικογενειών, τα μέλη της οποίας βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας, και πληρούν και άλλα κριτήρια ευαλωτότητας, υλοποιεί το παράρτημα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού. 

Με προϋπολογισμό 180.000 ευρώ περίπου, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να καλύψει πολλές από τις ανάγκες 300 οικογενειών για διάστημα τριών μηνών. Στη συνέχεια και εφόσον κριθεί το πρόγραμμα επιτυχημένο, ενδέχεται να συνεχιστεί, κάτι που προς το παρόν ισχύει μόνο για τα Ιωάννινα και τη Λέσβο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του παραρτήματος Κων. Ντακαλέτσης.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, όπως ηλεκτρονικά υποβάλλονται και τα δικαιολογητικά από τους ενδιαφερόμενους. 

Τα σχετικά δικαιολογητικά μπορούν να υποβάλλονται και με τη βοήθεια του τοπικού παραρτήματος, σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει τη δυνατότητα ή τη γνώση της ηλεκτρονικής υποβολής.

 

Rapid test σε πρόσφυγες

Το τοπικό παράρτημα υλοποιεί παράλληλα ένα δεύτερο πρόγραμμα, μέσα από το οποίο αναλαμβάνει τη διενέργεια rapid test σε δομές φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών σε Ιωάννινα, Γρεβενά και Πρέβεζα. Το πρόγραμμα υλοποιείται εκτός από τα Ιωάννινα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Λέσβο.

Και τα δύο προγράμματα παρουσιάστηκαν από τον κ. Ντακαλέτση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στις 8 Μαΐου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου