Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 07:30
Τελευταία Ενημέρωση: 10 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Παίρνει μπροστά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός

Off

Τα αθλητικά τους παπούτσια και ρούχα ετοιμάζονται να ξαναφορέσουν μετά από πολλούς μήνες, χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες ερασιτεχνικών σωματείων σε διάφορα αθλήματα ολόκληρης της χώρας, με το υφυπουργείο Αθλητισμού να ανακοινώνει τις αναλυτικές ημερομηνίες της σταδιακής επανεκκίνησης στον αθλητισμό, με βάση πάντα τις εισηγήσεις και τις γνωμοδοτήσεις της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. 

Από χθες Δευτέρα 10 Μαΐου, όπου αυτό ήταν δυνατό, ξεκίνησαν οι προπονήσεις σε ομαδικά ή ατομικά αθλήματα, με διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων – εφήβων – νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Από χθες επίσης μπορούν να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ. 

Από 17/5 μπορούν να ξεκινήσουν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για τρεις εβδομάδες.

Στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Ε.Δ Παντ. Κολόκας υπάρχει μεν ετοιμότητα για την επαναλειτουργία τους, ωστόσο από την άλλη, θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους, με την ευθύνη των σωματείων, των προπονητών και των αθλητών, ή των οικογενειών τους, εφόσον πρόκειται για παιδιά, οι ελάχιστες και αυτονόητες πλέον υποχρεώσεις για την τήρηση των μέτρων αποφυγής διασποράς του ιού.

«Θα είναι για όλους μία νέα πραγματικότητα με την έννοια πως πλέον θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε τις εγκαταστάσεις, ενώ ως πόλη μετράμε καθημερινά μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων. Δεν είναι ίδια η εικόνα με αυτήν του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου, όμως με πιστή τήρηση των μέτρων και συνεργασία θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο κ. Κολόκας.

 

Νέα εικόνα 

στα λεμβαρχεία

Οι παρεμβάσεις βελτίωσης των εγκαταστάσεων και υποδομών στη Λιμνοπούλα θα έλεγε κανείς, ότι δεν έχουν τελειωμό και σειρά πήρε τις τελευταίες εβδομάδες, η επισκευή, συντήρηση και ανακαίνιση του στεγάστρου στα λεμβαρχεία, συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. Πρόκειται για ένα χώρο, όπως τόνισε ο κ. Κολόκας, ο οποίος ενδείκνυται πλέον σύμφωνα με τους κανόνες υγειονομικής ασφάλειας για αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, για διαλέξεις, σεμινάρια, ακόμη και για κοινωνικές εκδηλώσεις.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ