Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 11:29
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Έντονη ανησυχία από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων

Off

Έντονη ανησυχία προκαλεί ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων που συνεχίζει να καταγράφεται στα Ιωάννινα, την ώρα που η πόλη ετοιμάζεται όπως και όλη η χώρα για άνοιγμα ακόμα περισσότερων δραστηριοτήτων και κυρίως των μετακινήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε χτες ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο αριθμός κρουσμάτων όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, αλλά και στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών παραμένει υψηλός.

Με βάση τα εβδομαδιαία στοιχεία που γνωστοποιούνται στον Δήμο κάθε Δευτέρα τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τα 280.

«Αυτό σημαίνει ότι έχουμε περισσότερα από 40 κρούσματα ημερησίως κάτι που δεν συνέβαινε ούτε τον Νοέμβριο με την μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Οι αριθμοί αυτοί είναι μεγάλοι ενώ η μέση ηλικία έχει κατέβει σημαντικά και σε αυτό οφείλεται η μικρότερη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία», τόνισε ο Δήμαρχος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χτες είχαμε 62 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων (και ακόμα 1 κρούσμα στην Π.Ε. Άρτας, 2 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας).

 

Ο Μ. Ελισάφ

Για την ανάγκη να υπάρξει υψηλό αίσθημα ευθύνης από όλους ώστε η επιστροφή στην καθημερινότητα και η επανεκκίνηση δραστηριοτήτων να γίνει με ασφάλεια και χωρίς πισωγυρίσματα μίλησε ο Μωυσής Ελισάφ κατά την διάρκεια των δηλώσεων που έκανε.

Όπως ανέφερε: «Αύριο (σ.σ. σήμερα) μαζί με την υπόλοιπη χώρα κάνουμε και εμείς το μεγάλο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα, στην καθημερινότητα που αφήσαμε πίσω μας πριν από μήνες. Είναι ένα βήμα αισιοδοξίας αλλά και ευθύνης. Η κατάσταση στην περιοχή μας παραμένει δύσκολη με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που κάνει την ευθύνη όλων μας μεγαλύτερη. Αναμέναμε πολύ και κάναμε πολλές θυσίες για να φτάσουμε ως εδώ.

Αυτό που κατακτήσαμε πρέπει να το διατηρήσουμε και πάση θυσία πρέπει να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα.

– Θέλουμε την αγορά μας ανοιχτή; Η απάντηση είναι ναι. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τη ζωή μας με κλειστά τα καταστήματα.

– Θέλουμε την εστίαση ανοιχτή; Η απάντηση είναι και πάλι ναι. Όλοι θέλουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ και το φαγητό μας, κάτι που στερηθήκαμε για πολύ καιρό. 

–  Θέλουμε τα σχολεία ανοιχτά; Φυσικά. Τα παιδιά πρέπει να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότερο στις αίθουσες και τις σχολικές αυλές. – Θέλουμε να επιστρέψουν οι χιλιάδες φοιτητές και να πάρει και πάλι ζωή το Πανεπιστήμιο; Θέλουμε γιατί όλοι καταλαβαίνουμε την ανάγκη των νέων να βρεθούν στις σχολές τους και παράλληλα να προσθέσουν ζωή στην πόλη.

– Θέλουμε να υποδεχθούμε τουρίστες; Η απάντηση είναι ναι.. Θέλουμε να ανοίξει η τουριστική αγορά, να υποδεχθούμε και πάλι μεγάλα και μικρότερα συνέδρια, να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να τονώσουμε την τοπική οικονομία.

Αν λοιπόν πραγματικά τα θέλουμε όλα αυτά και κυρίως θέλουμε να αποφύγουμε μία ακόμη περιπέτεια για τον τόπο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα.

Τις αποστάσεις στα καταστήματα, τη χρήση μάσκας, την αποφυγή συνωστισμού. Και να συμβάλλουμε όλοι στην αύξηση και την επιτάχυνση του εμβολιασμού που αποτελεί τη μοναδική μας ελπίδα για διέξοδο από τον εφιάλτη της πανδημίας.

Αν πραγματικά θέλουμε την καθημερινότητά μας πίσω με διάρκεια οφείλουμε τώρα να το αποδείξουμε».

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ