Επικαιρότητα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ – Αντίθεση στις σαρωτικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο

Off

Με συγκέντρωση και πορεία που ακολούθησε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι, νέες και νέοι, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας, που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στον εργασιακό χώρο. 

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, για το νομοσχέδιο, που ξεκίνησαν πριν το Πάσχα και κορυφώθηκαν με τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του ΕΚΙ Νίκος Έξαρχος, που στάθηκε στις βασικές αντεργατικές όπως τις χαρακτήρισε, διατάξεις του νομοσχεδίου και απηύθυνε κάλεσμα σε συγκεντρωμένους και διοικήσεις των σωματείων να αξιοποιήσουν κάθε στιγμή των επόμενων ημερών για να οργανωθεί μία ευρεία ενημέρωση των εργαζόμενων σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

«Το απεργιακό μέτωπο που σχηματίσαμε την Πρωτομαγιά πρέπει να δυναμώσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Έξαρχος, θέτοντας στο επίκεντρο της πάλης των εργατών το 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο και την κατάργηση όλων των νόμων της διευθέτησης του χρόνου εργασίας και της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων. 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ