Επικαιρότητα

Η πανδημία δηλώνει παρών και στέλνει σήμα κινδύνου

Off

Ένα ηχηρό σήμα κινδύνου σήμανε για τις υγειονομικές αρχές της χώρας και την κυβέρνηση, το σαββατοκύριακο, το πρώτο μετά από πολλούς μήνες, όπου υπήρχε πολύ μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στις κοινωνικές και επαγγελματικές δραστηριότητες. 

Κάποιες εικόνες που έκαναν το γύρο της χώρας όμως, όπου οι πολίτες είτε συνωστίζονταν σε καταστήματα εστίασης είτε σε εμπορικά καταστήματα προκάλεσαν την έντονη ανησυχία της κυβέρνησης, που εκδηλώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης σύσκεψης για την εξέλιξη της πανδημίας, έχοντας στο πλευρό του καθηγητή Σωτ. Τσιόδρα.

«Ελευθερία δεν σημαίνει ανευθυνότητα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, και ζήτησε από τους πολίτες να τηρήσουν πλήρως τα «λίγα μέτρα τα οποία έχουν απομείνει» και από τους επαγγελματίες, ειδικά της εστίασης, να εφαρμόσουν απόλυτα τα μέτρα που έχουν καταρτιστεί με βάση τις συστάσεις των ειδικών.

«Θέλω να εκφράσω τον προβληματισμό μου για το γεγονός ότι πολλοί συμπολίτες μας φαίνεται να πιστεύουν ότι έχουμε ήδη οριστικά ξεμπερδέψει με την πανδημία, πράγμα το οποίο προφανώς δεν συμβαίνει. Βεβαίως και βλέπουμε μία σημαντική αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις διασωληνώσεις, η πανδημία όμως είναι ακόμα εδώ, καραδοκεί, το τείχος ανοσίας δεν έχει χτιστεί ακόμα στο βαθμό που θα θέλαμε, παρότι εμβολιάζουμε παραπάνω από 100.000 συμπολίτες μας κάθε μέρα.

Κατά συνέπεια, οφείλω να ζητήσω πολύ μεγάλη προσοχή για τις επόμενες εβδομάδες, πλήρη εφαρμογή των λίγων μέτρων τα οποία έχουν απομείνει ως προς τη χρήση της μάσκας, την αποφυγή των συνωστισμών και βέβαια απόλυτη συμμόρφωση των επαγγελματιών του κλάδου, ειδικά του χώρου της εστίασης, με τα μέτρα, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί από τους ειδικούς.

Θα είμαστε αυστηροί στην επιβολή του νόμου καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτή η θετική πορεία η οποία έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες να συνεχιστεί απρόσκοπτα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την ανάγκη διαρκούς επαγρύπνησης τόνισε ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Η επιδημία συνεχίζει να μας απειλεί. Χρειάζεται διαρκής επιφυλακή. Ανησυχώ για τα μεταλλαγμένα στελέχη τα οποία οδηγούν σε επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής αντιμετώπισης της πανδημίας σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες», επισήμανε ο κ. Τσιόδρας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ