Τελευταία Νέα

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 10:14
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαΐου 2021
Πολιτισμός

Ποίηση και μουσική: Τεχνών συνύπαρξη εν μέσω πανδημίας

Off

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο των διαδικτυακών του συναυλιών, παρουσιάζει την εκδήλωση με τίτλο: «Ποίηση και Μουσική, Τεχνών Συνύπαρξη εν μέσω πανδημίας". 

Η εκδήλωση θα προβληθεί από το κανάλι του Πνευματικού Κέντρου στο YouTube, την Κυριακή 23 Μαΐου και ώρα 9 μ.μ. 

 Ποιητικά κείμενα της γνωστής για το έργο της Γιώτας Παρθενίου συνδιαλέγονται μυσταγωγικά επί σκηνής με μουσικές μελωδίες και σας προσκαλούν να γίνετε μύστες της ιερής τους συνομιλίας. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης πλαισιώνουν με την ερμηνεία τους η λυρική σοπράνο Ελεάνα Βάσιου και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων, Ελευθέριος Καραγιάννης, στο κλαρινέτο, και Γεωργία Αναστάση, στο πιάνο. 

Η Γιώτα Παρθενίου γεννήθηκε κοντά στην Αρχαία Δωδώνη, όπου έζησε την παιδική της ηλικία. Στα γυμνασιακά της χρόνια η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στα Γιάννενα. Σπούδασε Επιστήμες της Αγωγής στην Αθήνα – Σχολή Νηπιαγωγών Καλλιθέας – Μαράσλειο Διδασκαλείο – και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στη Δημόσια Εκπαίδευση ως Νηπιαγωγός και ως Σχολικός σύμβουλος Προσχολικής αγωγής. Δίδαξε Θεατρική τέχνη στο Παιδαγωγικό  Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έχει συμμετάσχει σε ελληνικά και διεθνή συμπόσια και φεστιβάλ ποίησης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το ποιητικό της έργο έχει παρουσιαστεί σε Πνευματικά Κέντρα, Χώρους τέχνης και στα Πανεπιστήμια Νάπολης, Ιωαννίνων, Λέτσε και Mihai Eminescu Ρουμανίας. Ποιητικές της συλλογές μεταφράστηκαν στην ιταλική, πολωνική, ρουμανική, αλβανική και αραβική γλώσσα. Ποιήματά της ανθολογήθηκαν σε ελληνικές και ξένες ανθολογίες, τιμήθηκαν με ελληνικά και διεθνή βραβεία. Ιδρυτικό μέλος της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, υπήρξε Έφορος Πολιτισμού και Έφορος Εκδόσεών της. Το 2006 πρωτοστάτησε στην καθιέρωση του θεσμού «Λυρική Παμβώτις». 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ