Τελευταία Νέα

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 11:06
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα

Οριακή κατάσταση για την έξοδο από την πανδημία

Off

Από τη μία πλευρά τα αυξημένα συνεχώς κρούσματα τόσο στην πόλη όσο και σε όλη τη χώρα. Κι από  την άλλη το άνοιγμα στις δραστηριότητες και η πρόοδος του εμβολιασμού. Μία διαρκώς αντιφατική κατάσταση, που όλοι ελπίζουν ότι θα γείρει τελικά προς την έξοδο από την πανδημία.

 

Ρεκόρ

Αρνητικό ρεκόρ ενεργών κρουσμάτων καταγράφεται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομαδιαίας ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία τα οποία παρουσίασε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χτες το βράδυ, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ.

Τα ενεργά κρούσματα ανέρχονται στα 343 εκ των οποίων οι 48 νοσηλεύονται και οι 294 ασθενείς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

«Έχουμε μία δύσκολη κατάσταση στην περιοχή μας. Χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους μας» σημείωσε ο κ. Ελισάφ.

Σχετικά με τα κρούσματα στις υπηρεσίες του δήμου ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

 

Πέφτει ο μέσος όρος

Κάτω από τα 40 έτη έπεσε ο μέσος όρος των κρουσμάτων, όπως ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, λέγοντας ότι στο 7ήμερο μέσο όρο έχουμε 2.040 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 39 έτη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόγραμμα εμβολιασμών κατά της covid-19 και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ενώ σημείωσε πως τα ενεργά κρούσματα είναι 21.136 και ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται κάτω από το 4%.

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς, είπε ότι η επιχείρηση στα νησιά προχωράει κανονικά και συνολικά οι εμβολιασμοί στην επικράτεια αποκτούν νέα δυναμική, καθώς ακολουθούν νέες ηλικιακές ομάδες και τα εμβολιαστικά κέντρα ενισχύονται.

Σήμερα (σ.σ χτες) θα ξεπεράσουμε, είπε, τους 4.615.000 εμβολιασμούς, ενώ 1,7 εκατ. πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Την Παρασκευή, προσέθεσε, θα φτάσουμε τους 3 εκατ. πολίτες να έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.

«Υπάρχει μία εικόνα αποκλιμάκωσης τόσο στις εισαγωγές στα νοσοκομεία όσο και στις διασωληνώσεις. Αυτή, ωστόσο, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε», τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη για την επιδημιολογική κατάσταση σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι η όλη κοινωνία το χειμώνα κουράστηκε από τα περιοριστικά μέτρα και εκεί είναι και η παγίδα. «Αυτή η ευφορία, που είναι λογική μετά από τόσους μήνες περιορισμών, δεν πρέπει να μας κάνει να εφησυχάζουμε, διότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον ιό», επισήμανε και ανακοίνωσε ότι θα γίνουν έλεγχοι και στους χώρους της εστίασης και όπου κρίνεται ότι μπορεί να μην τηρούνται τα μέτρα, οι αποστάσεις, τα ωράρια και η χρήση μάσκας.

«Θα πρέπει όλοι να φοράμε τη μάσκα διότι παρατηρείται μία χαλάρωση από πολίτες. Εντείναμε τους ελέγχους και θα τους εντείνουμε διαρκώς. Αναδιαμορφώνεται το πρόγραμμα των ελεγκτικών μηχανισμών. Θέλω να επαναλάβω ότι είμαστε σε καλή φάση, δεν έχουμε, ωστόσο, τελειώσει. Μεγαλύτερη ελευθερία σημαίνει και μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Για να μπορέσουμε να πάμε και σε ακόμα περισσότερες ελευθερίες, πρέπει να κινηθούμε σταδιακά, συντεταγμένα και με μεγάλη προσοχή», συνέχισε ενώ είπε πως σε περίπτωση επιδημιολογικών εξάρσεων θα εξεταστεί με τι μέτρα θα αντιμετωπιστούν.

 

Νέα ομάδα για εμβόλιο

Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στις ηλικίες 40-44 ετών «κι ανάλογα με το πώς θα κινηθεί αυτή η ομάδα θα ανοίξει  κι η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39 και 30-34 ετών. Αναμένεται η έναρξη για την ομάδα 20-29 μέσα στον Ιούνιο», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ