Επικαιρότητα

Αεροπορική σύνδεση με το Ηράκλειο από τον Ιούλιο

Off

Και τουριστικά πακέτα, αλλά και την πιθανή επιβατική κίνηση, που μπορεί να υπάρξει, θα εξυπηρετεί η αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με το Ηράκλειο της Κρήτης, που θα ξεκινήσει στις 16 Ιουλίου, σε πιλοτική αρχικά φάση, για ένα διάστημα δύο μηνών, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου. 

Τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων και είχαν συναντήσεις και επαφές με στελέχη και φορείς της τοπικής κοινωνίας, στελέχη της Vigo Travel, που ανέλαβε την πρωτοβουλία της απευθείας εκτέλεσης πτήσεων και σύνδεσης της Ηπείρου με την Κρήτη. Συναντήσεις έγιναν διαδοχικά με στελέχη της περιφέρειας Ηπείρου, του δήμου Ιωαννιτών, της Ένωσης Ξενοδόχων, με τα στελέχη του αερολιμένα Ιωαννίνων και με συνεργάτες του τουριστικού γραφείου στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο, στο επίπεδο των τουριστικών γραφείων. Η αεροπορική σύνδεση της Ηπείρου με την Κρήτη είχε ακουστεί και παλαιότερα, πριν από μία δεκαετία σχεδόν, τότε όμως γινόταν λόγος για πτήσεις από τα Ιωάννινα προς το αεροδρόμιο της Σητείας, κάτι που δεν προχώρησε ποτέ στην πράξη.

 

Από το εξωτερικό ξεκινά η Apollo

Οι αεροπορικές πτήσεις των εταιρειών από τις σκανδιναβικές χώρες προς το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, μεταφέροντας επισκέπτες για τα ηπειρωτικά παράλια κατά κύριο λόγο αλλά και για την Αλβανία, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει, αφού δίνονται συνεχώς νέες παρατάσεις στην προθεσμία έναρξής τους, λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων. Ωστόσο φαίνεται, πως αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, η πρώτη εταιρεία που θα φτάσει στα Ιωάννινα το φετινό καλοκαίρι, θα είναι η Apollo, με έναρξη στις 15 Ιουνίου και θα ακολουθήσουν οι άλλες εταιρείες με βάση τους, αεροδρόμια των σκανδιναβικών χωρών.

 

Καύσιμα και για ελαφρά αεροσκάφη

Μία μεγάλη παρέμβαση και δυνατότητα που αποκτά και παρέχει στο εξής το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι αυτή της διάθεσης καυσίμων για τα ελαφρά αεροσκάφη. Το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων από το 2018 και κυρίως το 2019, αποτέλεσε έναν από τους βασικούς σταθμούς εκατοντάδων μικρών αεροσκαφών στο ταξίδι τους από το εξωτερικό, αλλά και από το εσωτερικό της χώρας, είτε για συγκοινωνιακούς είτε για τουριστικούς – ψυχαγωγικούς σκοπούς. Η βασική παράμετρος που καθορίζει την προσέγγιση αεροδρομίων της χώρας από τέτοιου τύπου αεροσκάφη, είναι τα τέλη χρήσης των αεροδρομίων, με αυτό των Ιωαννίνων να διαθέτει ακόμη και σήμερα, παραμένοντας υπό πλήρη κρατικό έλεγχο από τις ελκυστικότερες τιμές. Υπήρχε ωστόσο μία διαχρονική έλλειψη, αυτή, της δυνατότητας ανεφοδιασμού των σκαφών με το συγκεκριμένο τύπο καυσίμου, κάτι που αντιμετωπίζεται πλέον και από τις 15 Ιουνίου, το αεροδρόμιο θα έχει τη δυνατότητα αυτή, με τη συνεργασία και τη διάθεση του συγκεκριμένου τύπου καυσίμου από την εταιρεία BP.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ