Επικαιρότητα

Άμεση επαναλειτουργία των εργαστηρίων για όλους

Off

Το αίτημα άμεσης επαναλειτουργίας των εργαστηρίων για τους φοιτητές όλων των ετών από το πρώτο μέχρι και το τρίτο έτος και όχι μόνο του τελευταίου, υποβάλλει στο υπ. Παιδείας, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που συνήλθε την Πέμπτη, κάνοντας μία αποτίμηση της πορείας του Ιδρύματος σε επιδημιολογικό επίπεδο από την περίοδο μετά το Πάσχα μέχρι και σήμερα.

Στο διάστημα αυτό, έχουν ξεκινήσει και γίνονται με αυστηρή τήρηση των μέτρων και των προϋποθέσεων που ισχύουν, τα εργαστηριακά και κλινικά εργαστήρια και η πρακτική άσκηση των φοιτητών του τελευταίου έτους σπουδών όλων των Τμημάτων, με εξαίρεση τους φοιτητές του 5ου έτους της Ιατρικής Σχολής, που παρακολουθούν και αυτοί κανονικά τα κλινικά εργαστήρια.

Η Σύγκλητος εκτιμά, ότι είναι ώριμες οι συνθήκες ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα εργαστήρια σε όλα τα έτη σπουδών, με τον πρύτανη Τριαν. Αλμπάνη να τονίζει πως με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστούν οι πολλές εκκρεμότητες του χειμερινού εξαμήνου, μέχρι το τέλος Ιουλίου και να δοθεί η δυνατότητα στις αρχές Σεπτεμβρίου, να καλυφθούν και τα κενά που δημιουργήθηκαν στο εαρινό εξάμηνο.

«Η επαναλειτουργία προϋποθέτει τη διενέργεια ενός self test την εβδομάδα, όμως εμείς έχουμε ζητήσει και το εφαρμόζουμε ήδη να γίνεται rapid test μία φορά την εβδομάδα στο Πανεπιστήμιο για φοιτητές, μέλη ΔΕΠ και εργαζόμενους. Έχουμε τη δυνατότητα να κλείσουμε πολλές εκκρεμότητες με τα κενά που έχουν δημιουργηθεί στο χειμερινό εξάμηνο καταρχάς και στη συνέχεια να καλύψουμε και τα υπόλοιπα κενά με μαθήματα από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό, πιστεύω, ότι θα είμαστε έτοιμοι σε μεγάλο βαθμό να ξεκινήσουμε το νέο ακαδημαϊκό έτος, με καλύτερους όρους», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης. 

Η εκτίμηση των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος είναι, ότι σήμερα στην πόλη των Ιωαννίνων βρίσκονται περίπου 10.000 φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι 4.500 εκ των οποίων είναι φοιτητές στο τελευταίο έτος σπουδών.

 

Αξιολογούνται 

τρία Τμήματα

Τρία Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο μεταξύ συμπεριλαμβάνονται στο σύνολο των 37 Τμημάτων των ΑΕΙ της χώρας, τα οποία θα αξιολογηθούν εκ νέου, για να κριθεί και να αποφασιστεί εάν και με ποιες προϋποθέσεις μπορούν να λειτουργήσουν. Για τα δύο από αυτά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Τμήμα Τροφίμων και Διατροφής στη Γεωπονική Σχολή Άρτας και το Τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής, η Σύγκλητος έχει εκφράσει τη θετική της εισήγηση, όχι όμως και για το Τμήμα Διερμηνείας και Μετάφρασης της Ηγουμενίτσας.

Τέλος αναφορικά με τα δύο Ερευνητικά Κέντρα των Ιωαννίνων και το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα αντίστοιχα, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου τόνισε, πως παρότι οι δεσμεύσεις του υπουργείου για επαρκή χρηματοδότησή τους, δεν έχει υλοποιηθεί, το ίδρυμα έχει ήδη προχωρήσει αρκετά στη στελέχωση του πρώτου και επίκειται η κατάθεση σχεδίου εσωτερικού κανονισμού για το δεύτερο.

«Παρά τα προβλήματα και την ελλιπή χρηματοδότηση, θεωρούμε, ότι τα δύο αυτά Κέντρα μπορούν να προσελκύσουν χρηματοδότηση μέσα από τις ερευνητικές τους προτάσεις και ότι θα λειτουργούν και θα είναι βιώσιμα», ανέφερε ο κ. Αλμπάνης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ