Τελευταία Νέα

Στους επαρχιακούς δρόμους μιας ξεχασμένης χώρας
Τα του Καίσαρος…
Επιτέλους, κάτι κινείται στον ΠΑΣ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Μονιμοποίηση συμβασιούχων και προσλήψεις στις δομές
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Απολογισμοί και ευχαριστίες την επόμενη ημέρα
Ξεκίνησε τις προπονήσεις στα Γιάννενα η Εθνική Μπάσκετ Γυναικών
Προβληματισμοί για το ωράριο λειτουργίας του ΣΜΑ
Φθηνότερα εισιτήρια, περισσότερα δρομολόγια
Πάνω από 535.000 αιτήσεις για περίπου 900.000 voucher
Επιστρέφει το Θερινό Μαντείο στη Δωδώνη
Αντιμετώπιση της σεξουαλικής βίας και του βιασμού στην Ελλάδα
Παράταση για τη λειτουργία του ΧΥΤΥ Ελληνικού
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ζινδριλή
ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 14-16 ΙΟΥΝΙΟΥ Συνέδριο για την εκπαίδευση και τη Διά Βίου Μάθηση
Το Ζωγράφειο Σχολείο υποδέχθηκε εκπαιδευτικούς από την αδελφοποιημένη πόλη Schwerte
Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 01:55
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Μαΐου 2021
Αθλητικά

Γυμναστήριο 5.000 θέσεων μεταφέρεται στα Γιάννενα

Off

Το «πράσινο φως» για να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στα Ιωάννινα το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης από το Ελληνικό, μία εγκατάσταση που εφάπτεται του κλειστού της ξιφασκίας που μετατράπηκε και λειτουργεί ως mega εμβολιαστικό κέντρο, απέσπασαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, που βρέθηκαν στην Αθήνα τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή την έναρξη της μεταφοράς υλικοτεχνικού εξοπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού στα Ιωάννινα. 

Ασφαλείς και επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν, ότι στη διάρκεια των συζητήσεων και επαφών με τα στελέχη της «Ελληνικό Α.Ε» και στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που έχει υλοποιηθεί τον τελευταίο χρόνο, βρέθηκε η χρυσή τομή και υπήρξε η άμεση αποδοχή της πρότασης ώστε το κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης, να αποξηλωθεί και να μεταφερθεί στα Ιωάννινα. 

Πρόκειται για μία εγκατάσταση μεταλλικού τύπου, διαστάσεων 50Χ35 μέτρα, με ένα κεντρικό γήπεδο μπάσκετ και άλλα δύο βοηθητικά, μαζί με όλον το συνοδό εξοπλισμό του από το κέλυφος μέχρι την οροφή. Η χωρητικότητα του γηπέδου αυτού φτάνει τις 5.000 θέσεις, με σταθερές και κινητές κερκίδες οι οποίες έχουν ήδη αποξηλωθεί και ένας σημαντικός αριθμός αυτών βρίσκεται ήδη στα Ιωάννινα. 

 

Πού θα εγκατασταθεί

Εάν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ελληνικού θα μεταφερθεί στα Ιωάννινα εντός του καλοκαιριού, ενώ αναφορικά με τη χωροθέτησή του, αν και τίποτε δε μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο, είναι σαφές, ότι οι διαστάσεις του και οι βοηθητικοί χώροι που διαθέτει, μπορούν να αξιοποιηθούν στον προτεινόμενο από την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ, χώρο, δίπλα στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο.

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού βρέθηκε από την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ Π. Κολόκας, που παρακολούθησε το πρώτο σκέλος των εργασιών αποξήλωσης και μεταφοράς του εξοπλισμού μαζί με τον υφ. Περιβάλλοντος Γ. Αμυρά, ενώ την Παρασκευή στις εγκαταστάσεις βρέθηκε και ο περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, που συναντήθηκε αργά το απόγευμα με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ατζέντα των συζητήσεων και επαφών των κ.κ Αμυρά, Καχριμάνη και Κολόκα με τα στελέχη της «Ελληνικό Α.Ε» μπήκαν και άλλες διεκδικήσεις παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων που παραμένουν αδρανείς, αλλά είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όπως και υλικοτεχνικού εξοπλισμού από άλλους αθλητικούς χώρους και εγκαταστάσεις, με τις πρώτες εισηγήσεις να είναι απόλυτα θετικές. 

Μιλώντας στο ITV ο Παν. Κολόκας αρκέστηκε να τονίσει, πως αποκτά ιδιαίτερα μεγάλη αξία, η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης αθλητικών εγκαταστάσεων, που δημιουργήθηκαν το 2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά λίγο έλειψε να καταστραφούν ολοσχερώς και να μην αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. «Ας το δούμε επιπλέον και ως μία αποκατάσταση του ιστορικού λάθους που έγινε το 2004, όταν σε όλη την Ελλάδα έγιναν έργα για τους Ολυμπιακούς, με μοναδική εξαίρεση την Ήπειρο και τα Ιωάννινα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθοριστικής σημασίας ήταν πάντως, η στενή συνεργασία και η θετική διάθεση προς την ικανοποίηση των αιτημάτων των τοπικών φορέων από την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της «Ελληνικό Α.Ε.» , Νανά Σπυροπούλου, τον γεν. διευθυντή της εταιρείας Βαγγέλη Πέρπερα, αλλά και τον μηχανικό κ. Γκολογιάννη, που έλκει την καταγωγή του από τα Ιωάννινα και έχει βοηθήσει σημαντικά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ