Επικαιρότητα

«Πράσινο φως» για τιμολόγια και τεχνικό πρόγραμμα

Off

Τόσο το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021 όσο κυρίως το κόστος διαχείρισης του κανονισμού τιμολογιακής πολιτικής εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, από τη διοίκηση του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Αποβλήτων, σε μια συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, που διακόπηκε αρκετές φορές λόγω τεχνικών προβλημάτων, αλλά ολοκληρώθηκε εν τέλει, με την αναμενόμενη έγκριση των αποφάσεων. 

Η συνεδρίαση πάντως για όσο διάστημα τουλάχιστον ήταν διαθέσιμη μέσω του διαδικτύου είχε αρκετό ενδιαφέρον εν όψει των αλλαγών που θα προκύψουν στην διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά κυρίως στην τιμολογιακή πολιτική, όταν τεθούν σε λειτουργία οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, κάτι που εκτιμάται, ότι θα γίνει εντός του έτους.

 

Διαφωνία Μ. Πλιάκου

Ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχ. Πλιάκος ήταν εκείνος που διαφώνησε τόσο στο τεχνικό πρόγραμμα, επικαλούμενος άλλωστε και σχετική απόφαση του δημ. συμβουλίου, όσο και στην τιμολογιακή πολιτική, τονίζοντας, ότι από τα στοιχεία της εισήγησης προκύπτει, ότι στο ποσό των 3,8 εκ. ευρώ που είναι το προϋπολογισθέν κόστος διαχείρισης για το 2021 θα πρέπει να προστεθεί και ένα ποσό της τάξης των 3,6 εκ ευρώ, που είναι το εκτιμώμενο κόστος της λειτουργίας των ΣΜΑ σε ετήσια βάση. «Άρα, μιλάμε για έναν προϋπολογισμό των 7 εκ. ευρώ», ανέφερε ο κ. Πλιάκος, για να απαντήσει – λόγω και των τεχνικών προβλημάτων – εκ μέρους του Συνδέσμου ο Ι. Παπαγιάννης, που πρόσφατα μετακινήθηκε στο πλαίσιο της κινητικότητας από την περιφέρεια Ηπείρου.

«Καταρχάς, ο δήμος Ζίτσας είναι από τους ωφελημένους της τιμολογιακής πολιτικής, γιατί θα κληθεί να καταβάλλει 17.000 ευρώ λιγότερα κάθε έτος. Ο υπολογισμός του κόστους λειτουργίας των ΣΜΑ είναι πράγματι 300.000 ευρώ το μήνα, επομένως μιλάμε για 3,6 εκ. ευρώ ετησίως, όμως ο Φορέας, με την έναρξη λειτουργίας των ΣΜΑ θα γλιτώνει από τα σημερινά κόστη, 1,2 εκ ετησίως που είναι η μεταφορά του υπολείμματος από το εργοστάσιο στους ΧΥΤΑ», ανέφερε ο κ. Παπαγιάννης.

Λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Νίκος Καλαντζής είχε σταθεί και αυτός στην εισήγησή του στη λειτουργία των ΣΜΑ, που αποτελεί ένα κρίσιμο στοιχείο για τον καθορισμό και εν τέλει τη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου