Επικαιρότητα

«Χρυσή ευκαιρία» για την αξιοποίηση του κτιρίου του ΠΕΔΥ

Off

Την πραγματικότητα, που δυστυχώς μέχρι σήμερα, αρνείται ή δεν θέλει να δει η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, αλλά και ο ΕΟΔΥ, περιέγραψε ο δήμαρχος Μ. Ελισάφ αναφορικά με την παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του ΠΕΔΥ για την κάλυψη εμβολιαστικών ή και άλλων υγειονομικών αναγκών της περιοχής. 

Οι παλινωδίες στο θέμα, όπως αποτυπώθηκαν την Δευτέρα στην απάντηση του αναπλ. υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη στην ερώτηση της βουλευτού Ιωαννίνων κας Κεφάλα, προκάλεσαν ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις σε πολιτικό επίπεδο και σύμφωνα με πληροφορίες έχει δημιουργηθεί και εσωτερικό ζήτημα στην κυβέρνηση, με τουλάχιστον δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις επί της αξιοποίησης και παραχώρησης του κτιρίου να έχουν διατυπωθεί. 

Ερωτηθείς σχετικά, ο δήμαρχος της πόλης Μ. Ελίσάφ για τη θέση και στάση του δήμου Ιωαννιτών απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα, είπε το προφανές, ότι το κτίριο θα πρέπει να αξιοποιηθεί πρωτίστως για να αποσυμφορήσει την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία της περιοχής και το Κέντρο Υγείας για τις εμβολιαστικές ανάγκες. Επίσης όμως, στην ίδια λογική τόνισε, θα πρέπει να αξιοποιηθεί το κτίριο που κόστισε μερικά εκ ευρώ, για το οποίο έγινε η προμήθεια ενός πανάκριβου εξοπλισμού, που παραμένει χρόνια αναξιοποίητος και στις αποθήκες.

«Θα ήταν χρυσή ευκαιρία να μπορέσει να γίνει εκεί το εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο φαίνεται ότι πρυτανεύουν διαφορετικά κριτήρια. Πιστεύω ότι πραγματικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα υποδειγματικό εμβολιαστικό κέντρο και ξέρω ότι ο κ. περιφερειάρχης είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει το χώρο.

Πεποίθησή μου είναι ότι αποτελεί έναν ιδεώδη χώρο που να λειτουργεί σε μόνιμη βάση γιατί δεν θα τελειώσει η ιστορία του εμβολιασμού σε ένα – δύο μήνες, αφού θα χρειαστούν επαναληπτικές δόσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ