Επικαιρότητα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Τι θα γίνει με το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης

Off

Ερώτηση σχετικά με το άνοιγμα του Συνοριακού Σταθμού Μέρτζανης, κατέθεσαν οι βουλευτές της Περιφέρειας Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πρωτοβουλία της Μερόπης Τζούφη.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές, δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των Ιωαννίνων κάνουν λόγο για σημαντικά προβλήματα συνωστισμού στο Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς λόγω της μείωσης του ανώτατου ορίου ατόμων (400) που επιτρέπεται να εισέλθουν καθημερινά στη χώρα. Παράλληλα, επισημαίνουν πως επίκειται άνοιγμα των Συνοριακών Σταθμών Μαυροματίου και Κρυσταλοπηγής, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα ανοίξει και ο Συνοριακός Σταθμός Μέρτζανης.

Στην ερώτηση αναφέρονται επίσης στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων, της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας να ανοίξει ο σταθμός της Μέρτζανης, καθώς έχουν ήδη δημιουργηθεί προβλήματα τόσο για τους κατοίκους των όμορων περιοχών, όσο και στην εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας να απαντήσουν αν σκοπεύουν να ανοίξουν το Συνοριακό Σταθμό Μέρτζανης, όπως επίσης σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε το άνοιγμα να γίνει, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Την ερώτηση υπογράφουν επίσης η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο Μάριος Κάτσης, βουλευτής Θεσπρωτίας και τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ο Κώστας Μπάρκας, βουλευτής Πρεβέζης και ο τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ