Χωρίς κατηγορία

Η Ρωσία έτοιμη για συνεργασία με την Ελλάδα

Off

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ηγεσία των ισχυρών κρατών μελών της ΕΕ επέρριψε τις ευθύνες για τις δυσκολίες και τα εμπόδια που υπάρχουν στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας, ο Ρώσος Πρέσβης Αντρέι Μασλόβ από τα Ιωάννινα. 
Μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Ιωαννίνων και τον Μητροπολίτη κ.κ Μάξιμο, ο Ρώσος Πρέσβης κλήθηκε να τοποθετηθεί για το σκηνικό της ρήξης μεταξύ της Ελλάδας και των εταίρων της, αλλά κυρίως στο πώς η Ρωσία αντιμετωπίζει την πραγματικότητα αυτή.
Ο κ. Μασλόβ τόνισε, ότι η γενικότερη κατάσταση στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι ικανοποιητική και ειδικότερα οι αποφάσεις για τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας προκαλούν επιπλέον προβλήματα και στις σχέσεις συνεργασίας και ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας.
Πρόσθεσε όμως με νόημα, ότι η ρωσική πολιτική σκηνή δε φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση αυτή, αλλά αντιθέτως, η ευθύνη βαρύνει την ηγεσία της ΕΕ.
Ο κ. Μασλόβ τόνισε, ότι οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας είναι άδικες και παράνομες, όπως και η προχθεσινή απόφαση που ελήφθη για παράταση μέχρι το τέλος του έτους των κυρώσεων αυτών.
«Η ελληνική οικονομία επλήγη από τα ρωσικά αντίμετρα στις κυρώσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, αλλά δεν ήταν επιλογή της Ρωσίας ούτε και ευθύνη της να συμβεί αυτό. Γνωρίζουμε, ότι η Ελλάδα έχει επιβαρυνθεί στον τομέα του εμπορίου και στον τομέα των αφίξεων Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα. Θεωρώ, ότι μπορούμε να βρούμε περιθώρια συνεργασίας σε διάφορους τομείς και να ξεπεράσουμε μία δύσκολη περίοδο. Η Ρωσία άλλωστε είναι πανέτοιμη για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Μασλόβ.
Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη έγιναν την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην Αγία Πετρούπολη, όπου συμμετέχει στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ και μία ημέρα πριν τη συνάντησή του στο Κρεμλίνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ