Ήπειρος

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ Βραβεύσεις στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση»

Off

Με τις βραβεύσεις των Σχολείων του Δήμου Ζηρού που συμμετείχαν στον Σχολικό Μαραθώνιο «Πάμε Ανακύκλωση», ολοκληρώθηκε η δράση η οποία είχε ως βασικό στόχο να μάθουν οι μαθήτριες και οι μαθητές ν’ ανακυκλώνουν σωστά αχρείαστα υλικά που έχουν στο σπίτι τους.  

Ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της πλατφόρμας Followgreen, στα νηπιαγωγεία και δημοτικά Σχολεία, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

Με αφορμή τη λήξη της δράσης, ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Α’ βάθμας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Κατραχούρας και Θεόδωρος Κάλλης, επισκέφτηκαν τα σχολεία που έλαβαν μέρος και συγχάρηκαν μαθητές και εκπαιδευτικούς για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που πέτυχαν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Νηπιαγωγείο Ριζοβουνίου και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας, που αναλογικά συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, παρέλαβαν και χρηστικά δώρα για τις σχολικές τους μονάδες, ενώ σε όλα παραδόθηκαν έπαινοι συμμετοχής. 

Πιο συγκεκριμένα, τα 8 νηπιαγωγεία και 6 δημοτικά Σχολεία που συμμετείχαν στη δράση, συνέλεξαν περισσότερα από 2.770 κιλά κάνοντας διαλογή στην πηγή τεσσάρων ανακυκλώσιμων υλικών, χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα η προσπάθειά τους ενισχύθηκε με τη δωρεά πόντων μέσω της δημοτικής πλατφόρμας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ