Τελευταία Νέα

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 03:18
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Βραβεύτηκε η φαντασία και περιβαλλοντική ευαισθησία

Off

Εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά παιχνίδια απονεμήθηκαν στους  μαθητές και τα σχολεία του Δήμου Ζίτσας που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό πρωτότυπης «φιλοξενίας» φυτών σε αντικείμενα παλιά ή ανακυκλώσιμα που διοργάνωσε ο Δήμος στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας  ημέρας Περιβάλλοντος. 

Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε διαδικτυακά (μέσω facebook ) με τη συμμετοχή τεσσάρων  Δημοτικών Σχολείων και τεσσάρων Νηπιαγωγείων του Δήμου Ζίτσας. Οι συμμετοχές ήταν ατομικές και ομαδικές για το λόγο αυτό τα βραβεία κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας διαχωρίστηκαν  σε δύο κατηγορίες (ατομική και ομαδική εργασία).

Συνολικά διαγωνίστηκαν 12 έργα μαθητών των Δημοτικών 1ου και 2ου Ελεούσας, Βουνοπλαγιάς και Ζίτσας καθώς και 24 έργα μαθητών των Νηπιαγωγείων 1ου και 2ου Ελεούσας, Μεταμόρφωσης και Βουνοπλαγιάς. 

Όλες οι δημιουργίες των μικρών μαθητών αναρτήθηκαν για 24 ώρες στο facebook του Δήμου Ζίτσας και οι νικητές αναδείχθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

«Η συμμετοχή σας μας εξέπληξε ευχάριστα και οφείλω να ομολογήσω πως  με τις δημιουργίες σας θα μας φέρνατε σε δύσκολη θέση αν έπρεπε εμείς να αποφασίσουμε για τους νικητές καθώς όλες  ήταν ευφάνταστες  με εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα», ανέφερε μεταξύ άλλων η αντιδήμαρχος Κατερίνα Μπαλάφα στη διάρκεια των τελετών απονομής των βραβείων στα σχολεία.  «Με το συγκεκριμένο διαγωνισμό, τόνισε, θέλαμε να σας παρακινήσουμε να αξιοποιήσετε παλιά ή ανακυκλώσιμα αντικείμενα και να εντάξετε στην καθημερινότητά σας φυτά και λουλούδια. Εσείς καταφέρατε με τη βοήθεια των γονιών και των εκπαιδευτικών σας να παρουσιάσετε μοναδικές δημιουργίες και αξίζουν σε όλους σας συγχαρητήρια».

Στους νικητές απονεμήθηκαν εκπαιδευτικά –περιβαλλοντικά παιχνίδια. 

Νικητές αναδείχθηκαν οι:

– Νηπιαγωγεία (Νικητές)

• Άγγελος Παππάς, 1ο Νηπιαγωγείο Ελεούσας. Παλιό σουρωτήρι!  (ατομική εργασία)

• Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης (ομαδική εργασία)

– Δημοτικά Σχολεία (Νικητές)

• Λέττα Γεωργία, (Γ' τάξη), Δημοτικό Σχολείο Βουνοπλαγιάς (ατομική εργασία)

•Δ1 2ου Δημοτικού Σχολείου Ελεούσας, Σύνθεση «Νοσταλγία» (Ομαδική εργασία).

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ