Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021 07:26
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα

Έντονη αντίδραση και από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Off

Την έντονη αντίδρασή εξέφρασε τη Δευτέρα και ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κκ Μάξιμος για την απόφαση της  Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η οποία «απαξιώνει», όπως είπε, την Βελλά και την ιστορία της στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, έθεσε παράλληλα ζήτημα ενημέρωσης και μη επαρκούς διαβούλευσης πριν από τη λήψη της απόφασης, ενώ χρησιμοποίησε σε κάποιες στιγμές υψηλούς τόνους μιλώντας για «προδοτική απόφαση» για την Ήπειρο. «Εάν ήθελαν να διεκδικήσουν κάτι για την Θεσσαλονίκη, έχουν κάθε δικαίωμα, αλλά όχι να κλείνουν την Βελλά» ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ έθεσε θέμα και για τη στάση των μητροπολιτών που πήραν τις αποφάσεις και ειδικά των Ηπειρωτών.

Στην συνέντευξη Τύπου παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος  Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ και ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. 

Ο Αλ. Καχριμάνης, χαρακτήρισε την απόφαση «κεραυνό εν αιθρία» λέγοντας ότι πρέπει να αναθεωρηθεί  «για εθνικούς και ιστορικούς λόγους».  «Το Πωγώνι φθίνει και πρέπει να βρεθούν τρόποι για να στηριχθεί αν δεν θέλουμε τα σύνορα να φτάσουν στα Γιάννενα…» ανέφερε ενώ ο Μωυσής  Ελισάφ χαρακτήρισε την απόφαση «αδικαιολόγητη και ακατανόητη» λέγοντας ότι «Θα πρέπει όλοι οι Ηπειρώτες να στηρίξουν την λειτουργία και την διεύρυνση των σχολών στην Βελλά. Η Ιεραρχία να αναγνωρίσει το λάθος της». Τέλος, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης χαρακτήρισε την απόφαση «μεγάλη αδικία» λέγοντας πως απαξιώνει την ιστορία όλων όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα».

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου