Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 04:55
Τελευταία Ενημέρωση: 01 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Το ιστορικό κέντρο, σημείο αναφοράς της πόλης

Off

Μια σειρά από προτάσεις που μπορούν να αναδείξουν το ιστορικό κέντρο ως σημείο αναφοράς της πόλης παρουσιάστηκαν την Τετάρτη, το απόγευμα στο Αρχοντικό Μίσιου από τον σύλλογο Ιστορικού Κέντρου « Τα παλιά Γιάννινα που είχε ανοίξει τον σχετικό δημόσιο διάλογο και στον οποίο συμμετείχαν με τις προτάσεις τους πολλοί φορείς και πολίτες.

Στο πνεύμα του διαλόγου αυτού κατατέθηκαν προτάσεις που μπορούν να κάνουν φιλόξενο στους κατοίκους και τους επισκέπτες του το ιστορικό κέντρο με συντήρηση και ανάδειξη των παλαιών κτιρίων, αλλά και πεζοδρόμηση δρόμων, ονοματοθεσία, συντήρηση των ιστορικών κτιρίων και στοών, φροντίδα των δρόμων, ενώ προτείνεται και η αναβίωση, έστω και εικονικά, επαγγελμάτων που χάθηκαν, όπως του σαμαροποιού, του πεταλωτή, του τσαρουχά κ.α.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων μεταξύ των οποίων ο Θωμάς Μπέγκας και η Τατιάνα Καλογιάννη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δημήτρης Δημητρίου  και αρκετοί πολίτες, παρουσιάστηκαν σκέψεις και προτάσεις για την αναβάθμιση της περιοχής. Στόχος της εκδήλωσης, όπως ανέφερε ο κ. Κατσάνος,  ήταν να ακουστούν οι προτάσεις από τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στο ιστορικό κέντρο και που γνωρίζουν πολύ καλά τι θα μπορούσε να γίνει και τι πρέπει να γίνει για να ανακτηθεί μέρος της αίγλης του παρελθόντος, αξιοποιώντας την πολιτιστική κληρονομιά και μετουσιώνοντας τα στοιχεία αυτά ως βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης για το μέλλον.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ