Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 03:19
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Να μην κλείσει η τράπεζα στην Κόνιτσα

Off

Τη διαμαρτυρία του για την επικείμενη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κόνιτσα εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο προχώρησε και σε σχετικό ψήφισμα μετά από έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη.

«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, με τις επιπτώσεις της πανδημίας να είναι ορατές σε πολλές πτυχές της ζωής μας, η απόφαση αυτή, αν υλοποιηθεί, θα αποτελέσει δυσάρεστη εξέλιξη και βαρύ πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας, που αντί να απολαμβάνει προνόμια για λόγους εθνικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς, αντιμετωπίζει πρόσθετες δυσκολίες, αφού λαμβάνονται συνεχώς μέτρα υποβάθμισης και αποδυνάμωσής της», επισημαίνεται στο ψήφισμα. 

«Η Κόνιτσα είναι μια ζωντανή κωμόπολη, κέντρο του Δήμου, πόλος έλξης πολλών επισκεπτών, αποτελούμενη από σαράντα δύο ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά. Με το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, μοναδικό πλέον στον Δήμο μας, έχει αναπτυχθεί εξαιρετική συνεργασία, στηρίζοντας επί πολλά έτη τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, δίνοντας ώθηση στην γεωργική και κτηνοτροφική ανάπτυξη της περιοχής μας, διευκολύνοντας τους επαγγελματίες, τους συνταξιούχους και γενικά τους κατοίκους ολόκληρου του Δήμου και διαδραματίζοντας κομβικό ρόλο στην οικονομική ζωή και καθημερινότητά τους.  

Παράλληλα, πρέπει να ληφθεί υπόψη, ότι οι κάτοικοι των ορεινών Κοινοτήτων μας αναγκάζονται ήδη να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις (πάνω από 120 χιλιόμετρα μετάβαση – επιστροφή) μέσω ενός δύσβατου οδικού δικτύου και με εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά τους χειμερινούς μήνες, προκειμένου να μεταβούν στην Κόνιτσα, για να εξυπηρετηθούν στο πλησιέστερο κατάστημα γι΄ αυτούς. Συν τοις άλλοις, για πολλούς από αυτούς η εξυπηρέτηση μέσω διαδικτυακών συναλλαγών καθίσταται αδύνατη, λόγω έλλειψης ίντερνετ στις περισσότερες Κοινότητές μας, αλλά και εξοικείωσης με τις εναλλακτικές συναλλαγές», προστίθεται. 

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας και τη βούληση του συνόλου των κατοίκων του Δήμου Κόνιτσας, απευθύνουν έκκληση προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς «να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και να αναθεωρηθεί η πρόθεσή της για τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος στην Κόνιτσα, το οποίο είναι απόλυτα αναγκαίο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, συμβάλλοντας με τον τρόπο του στην ποιότητα ζωής των ακριτών κατοίκων της περιοχής.» 

Ζητούν ακόμα από τα πολιτικά κόμματα της Βουλής και τους εκλεγμένους βουλευτές του νομού, να πάρουν θέση για την ενδεχόμενη απόφαση διακοπής λειτουργίας του εν λόγω υποκαταστήματος. 

Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς τη στήριξη του Δήμου μας, όχι μόνο στο αναφερόμενο αίτημα, αλλά και σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, πριν η συνεχιζόμενη πληθυσμιακή συρρίκνωση λάβει τραγικές διαστάσεις.  

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου