Επικαιρότητα

Ολοκληρώνεται η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη στο Εφετείο

Off

Ολοκληρώνεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  Ιωαννίνων για τα περιστατικά κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Στη συνεδρίαση του δικαστηρίου την Τρίτη, αφού ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων, η Εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή των κατηγορουμένων, ενώ στη συνέχεια άρχισε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης η οποία θα συνεχιστεί και σήμερα. Σήμερα ή σε επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο του 2019, σε πρώτο βαθμό, η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων για τους  κατηγορουμένους, σπουδαστές της σχολής  που αντιμετώπιζαν την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση,  ήταν ενοχή για 8 εξ αυτών. 

Στους τρεις κατηγορουμένους, που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, καταλογίστηκε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε, που είχαν ενηλικιωθεί, ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση. 

Το Δικαστήριο διερευνά τα περιστατικά βίας εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά την περίοδο που σπούδαζε στη σχολή, τα οποία και έχουν καταγγελθεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο με το ερώτημα αν συνιστούν επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Καθόλη της διάρκεια της δίκης και αυτή τη φορά, στο δικαστήριο παρίστανται τα μέλη της οικογένειας Γιακουμάκη. 

Του ΦΙΛΗΜΟΝΑ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου