Επικαιρότητα

Το μπουρίνι έπληξε περισσότερο τον παραλίμνιο πεζόδρομο

Off

Το μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα της Κυριακής το λεκανοπέδιο και κυρίως το ανατολικό του τμήμα, προκάλεσε κάποιες μικρές ζημιές και προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών, όμως τα περισσότερα αντιμετωπίστηκαν άμεσα με τις παρεμβάσεις της Πυροσβεστικής. 

Το σημείο ωστόσο που χρήζει μίας γενικότερης παρέμβασης, όπως έχει φανεί και στο πρόσφατο παρελθόν είναι ο παραλίμνιος πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος από το τέρμα της Ακτής Μιαούλη μέχρι και την τρίτη γέφυρα στην περιοχή του Κατσικά. 

Όπως έγινε και στο παρελθόν σε αντίστοιχα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το λεκανοπέδιο, έτσι και την Κυριακή, αποκόπηκαν από τις λεύκες, τεράστια κλαδιά που έπεσαν στον πεζόδρομο και είναι ευνόητο τι θα μπορούσε να έχει προκληθεί σε περίπτωση που βρισκόταν πολίτες που θα προσπαθούσαν να φύγουν από το σημείο. 

Και παλαιότερα, αλλά και στην παρούσα φάση, προκύπτει η αδήριτη αναγκαιότητα να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα των παρεμβάσεων, που προβλέπουν ακόμη και την κοπή των τεράστιων δένδρων που είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε έκτακτες καιρικές συνθήκες και φαινόμενα όπως αυτά της Κυριακής και η αντικατάστασή τους με τη φύτευση νέων. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου