Επικαιρότητα

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ – ΜΑΤΣΙΚΑΣ Δε συμφωνούν όλοι με την «πεζοδρόμηση» του παραλίμνιου μετώπου

Off

Για μία ειλημμένη απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία έχει πολλαπλώς ανακοινωθεί αφενός και κυρίως έχει θετικό αντίκτυπο στην πλειονότητα των πολιτών, έκανε λόγο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Δημ. Παπαγεωργίου, απαντώντας στην κριτική που άσκησε η Τατ. Καλογιάννη για το θέμα της συνολικής αντιμετώπισης από τη δημοτική αρχή του παραλίμνιου μετώπου.

Ο δήμαρχος της πόλης είπε πως αυτό που προτίθεται να κάνει η δημοτική αρχή, είναι να διαμορφώσει τις συνθήκες για μία διαφορετική εικόνα χρήσης του παραλίμνιου μετώπου από την πλ. Μαβίλη μέχρι την αρχή του πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στις ιχθυολεκάνες και πως τόσο στην περίοδο της πανδημίας, όσο και στη διάρκεια της έκθεσης Plasmata, οι πολίτες αγκάλιασαν αυτό το μέτρο. Νωρίτερα, η κα Καλογιάννη είχε κάνει λόγο για αποσπασματικές και χωρίς σχέδιο παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής, συνολικά στο παραλίμνιο μέτωπο. «Η δημοτική αρχή αντιμετώπισε το θέμα της αναμόρφωσης της περιοχής αυτής, ως συνήθως αποσπασματικά, με δύο έργα αποκομμένα μεταξύ τους. Το ένα το ονόμασε «Αναπλάσεις αστικών και περιαστικών περιοχών», χρηματοδοτούμενο από το Κληροδότημα Κατσάρη και το άλλο «Δημιουργία Ποδηλατόδρομων». Προσφάτως δε, ο δήμαρχος αποφάσισε την απαγόρευση της κίνησης οχημάτων τα Σαββατοκύριακα από 22 Ιουλίου έως 27 Αυγούστου. Συνεπώς: σοβαρός, μεσομακροπρόθεσμου χρονικού ορίζοντα σχεδιασμός και στο θέμα αυτό δεν υπάρχει. Η αντιμετώπιση είναι τυχαία και απέχει παρασάγγας από το να χαρακτηρίζεται οργανωμένη και μεθοδική, όπως αν είχε προηγηθεί μία ολοκληρωμένη μελέτη για την Περιβαλλοντική αποκατάσταση και ανάπλαση του παραλίμνιου μετώπου», ανέφερε η κα Καλογιάννη.

Οι πράξεις αναλογισμού στον Μάτσικα

Η κα Καλογιάννη επίσης ζήτησε ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος που αφορά στην πράξη αναλογισμού που είχε κάνει ο δήμος Ιωαννιτών σε 129 ιδιοκτήτες 44 ιδιοκτησιών στην περιοχή του Μάτσικα. Η απάντηση δόθηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Πήχα, που τόνισε, ότι έχουν υποβληθεί περίπου 40 ενστάσεις, που όμως δεν έχουν εξεταστεί στο σύνολό τους, λόγω φόρτου εργασίας από την υπηρεσία…

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ