Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 11:07
Τελευταία Ενημέρωση: 25 Ιουλίου 2023
Επικαιρότητα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΙΟΝΙΑΣ ΟΔΟΥ – ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ «Μαυρίζει» το Τέροβο – Πηγάδια και παραδίδεται στο τέλος Αυγούστου

Off

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στο τμήμα του νέου οδικού άξονα που θα συνδέει την Ιόνια Οδό με την 2η Επαρχιακή Οδό προς τα Πράμαντα, με την πρώτη στρώση του ασφαλτοτάπητα να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης υπολογίζεται ότι ως το τέλος Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη στρώση του ασφαλτοτάπητα, εκτιμάται όμως ότι εφόσον απαιτηθεί από τις κυκλοφοριακές συνθήκες και την επισκεψιμότητα ειδικά τις μέρες του Δεκαπενταύγουστου, μπορεί να παραδοθεί σε τμηματική χρήση στους πολίτες.

Το μεγάλο ζήτημα βέβαια και για την Περιφέρεια Ηπείρου αλλά και για το συγκεκριμένο έργο δεν είναι άλλο από τη συνέχειά του μετά τα Πηγάδια προς την Γέφυρα Πλάκας και την αναβάθμιση της επαρχιακής οδού. Η υπόθεση βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την προσφυγή ενδιαφερόμενων εταιρειών, με τον κ. Καχριμάνη να επισημαίνει πως υπάρχει αγωνία για την οριστική απόφαση.

Πιέζει για τον

ιχθυογεννητικό σταθμό

Από τη Μουσιωτίτσα όπου βρέθηκε χθες ο Περιφερειάρχης επανέλαβε όπως είχε κάνει και σε πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο ότι στις προθέσεις της περιφερειακής αρχής είναι να αποκτήσει η Περιφέρεια τον κρατικό ιχθυογεννητικό σταθμό στο Λούρο για την παραγωγή του ενδημικού είδους της πέστροφας, με το οποίο θα εμπλουτίζονται τα ποτάμια της Ηπείρου.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή της πεζογέφυρας στην Μουσιωτίτσα που κατέρρευσε το χειμώνα μετά από τις μεγάλες πλημμύρες στον Λούρο.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ