Ήπειρος

«Πρώτη» για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Off

Πρόσκληση σε όλους τους Γιαννιώτες και όλους τους Ηπειρώτες να συμμετέχουν στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2012, απηύθυνε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ξεκινώντας με αυτό τον τρόπο την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη.
Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 20.30 στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση της ταυτότητας της διεκδίκησης του τίτλου «Ιωάννινα – Ήπειρος, Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021».  
Θα παρουσιαστεί η κεντρική ιδέα πάνω στην οποία «χτίζεται» ο φάκελος υποψηφιότητας και η φιλοσοφία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καθώς και  το σλόγκαν όπως και το σήμα- σύμβολο που την εκφράζει.
Θα παρουσιαστούν επίσης το σύμβολο και το κεντρικό σύνθημα των εθελοντών, η εμφάνιση της διεκδίκησης στο διαδίκτυο και τα social media, όπως και κάθε τι άλλο που συνιστά την ταυτότητα της διεκδίκησης.
«Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι παρόντες. Να δώσουμε δύναμη στη διεκδίκηση. Να κάνουμε εφικτό έναν φιλόδοξο στόχο που ‘αγκαλιάζει’ όλους τους Γιαννιώτες και όλους τους Ηπειρώτες», είπε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, απευθύνοντας σε όλους κάλεσμα για τη συμμετοχή τους της Δευτέρα, στην πρώτη μεγάλη εκδήλωση του Δήμου, για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Οι μαθητές
Σήμερα Παρασκευή στις 13.00 ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Κώστας Γκόγκος, θα υποδεχθούν στο Δημαρχείο, την ομάδα των μαθητών του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου της Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων, των οποίων η εργασία για τις προτάσεις οικολογικής μετακίνησης απέσπασε το πρώτο βραβείο της εκστρατείας ecomobility. 
Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές αναχωρούν το Σάββατο για τις Βρυξέλλες, όπου θα τους υποδεχθεί η Ελληνίδα Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και θα επισκεφθούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στην συνάντηση ο Δήμαρχος θα παραδώσει στους μαθητές και τους συνοδούς καθηγητές επιστολή προς την κ. Βόζεμπεργκ και υλικό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ώστε οι μαθητές να μεταφέρουν στο κέντρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μήνυμα της διεκδίκησης του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου