Τελευταία Νέα

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 10:12
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο

Off

Η εξέλιξη της πανδημίας όπως καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο συζήτησης εκτός ημερήσιας στο δημοτικό συμβούλιο χθες το απόγευμα, με τον δήμαρχο Μ. Ελισάφ να τονίζει ότι σε διάστημα μίας εβδομάδας καταγράφηκαν 350 κρούσματα, ο μεγαλύτερος αριθμός από την αρχή της πανδημίας.

Το παρήγορο προς το παρόν είναι πως δεν καταγράφεται πίεση στο σύστημα υγείας, όμως οι εισαγωγές ασθενών είναι ήδη επτά στο ΠΓΝΙ στις ΜΕΛ και ένας ασθενής στη ΜΕΘ και υπάρχει ανησυχία ότι οι αριθμοί αυτοί θα αυξηθούν. Έτσι, τόσο ο κ. Ελισάφ όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, χτίζοντας από κοινού το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να υπάρξει διέξοδος από την υγειονομική κρίση. «Δεν είναι ευνοϊκή η εξέλιξη των τελευταίων ημερών, γιατί υπάρχει υπερβολική χαλάρωση όλων. Μπορούμε όμως με την τήρηση των μέτρων και πάνω απ’ όλα με τον εμβολιασμό να τιθασεύσουμε την πανδημία και να περάσουμε σε ένα φθινόπωρο με καλύτερες συνθήκες», τόνισε ο κ. Ελισάφ. Στο ίδιο πλαίσιο με προτροπή προς τους πολίτες να εμβολιαστούν κινήθηκε και ο Θ. Μπέγκας, ενώ η Τατ. Καλογιάννη τόνισε πως η μεγάλη μάχη της κοινωνίας δεν είναι απέναντι στον ιό αλλά απέναντι σε εκείνους που τον αμφισβητούν. «Οι αρνητές του ιού και του εμβολιασμού δεν ενδιαφέρονται για το αν υπάρξει τέταρτο ή πέμπτο κύμα της πανδημίας και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις τους. Αυτή είναι η μεγάλη μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι απέναντι σε όσους αμφισβητούν τον ιό», τόνισε. Στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού στάθηκε ο Χρ. Πατσούρας τονίζοντας πως δεν θα πρέπει να παραβλέπονται οι ευθύνες της κυβέρνησης που δημιούργησε αλαλούμ με τη στάση και τις παλινωδίες της. Τέλος ο Ν. Γκόντας χαρακτήρισε μονόδρομο τον εμβολιασμό και εξαιρετικά θετικό το γεγονός της ομόθυμης στάσης των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου απέναντι στο ζήτημα. 50 κρούσματα Τα 50 έφτασαν τα κρούσματα στην ΠΕ Ιωαννίνων την Τετάρτη κι ακόμα 9 στην Πρέβεζα, 8 στη Θεσπρωτία και 3 στην Άρτα. Για όλη τη χώρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ότι τα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του κορωνοϊού είναι 2.938, εκ των οποίων7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 447.718.

 

Προβλήματα ύδρευσης σε χωριά

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας απαντώντας σε ζητήματα που τέθηκαν και αφορούσαν τόσο στη διαχείριση υδατικών πόρων στο λεκανοπέδιο όσο και προβλήματα υδροδότησης, ανέφερε ότι η ΔΕΥΑΙ δεν εμπλέκεται στην διαδικασία αδειοδότησης ιδιωτικών επιχειρήσεων καθώς αυτή αφορά αποκλειστικά στην Αποκεντρωμένη.

Σε ό,τι αφορά την υδροδότηση του λεκανοπεδίου ο κ. Μπαρτζώκας ανέφερε ότι τα προβλήματα διακοπών δεν είναι πολύ μεγάλα με δεδομένη την ανομβρία και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν. Αναγνώρισε ότι σε ορισμένα χωριά υπάρχουν προβλήματα τα οποία επιχειρεί να αντιμετωπίσει η επιχείρηση είτε με τις δικές της υπηρεσίες είτε σε συνεργασία με τους Δήμους Δωδώνης και Ζίτσας. «Εμείς δεν νομοθετούμε αν θα πρέπει να γίνει μία γεώτρηση ή όχι, ούτε ελέγχουμε τις Μελέτες Περιβαλλοντικών Όρων.

Ως Δήμος πρέπει να συμμετέχουμε στον διάλογο που γίνεται που θα καθορίσει τους όρους διαχείρισης των υδάτινων πόρων για το επόμενο διάστημα» τόνισε στην τοποθέτησή του για το ίδιο θέμα ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Σχετικά με το ζήτημα του κινδύνου απέλασης μαθητών που φοιτούν σε σχολεία της περιοχής ο Δήμαρχος αναγνώρισε ότι πρόκειται για ένα θέμα με ανθρωπιστικές διαστάσεις για το οποίο ο Δήμος δεν έχει πολλά περιθώρια παρέμβασης καθώς αποφάσεις λαμβάνει η Επιτροπή Ασύλου. «Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που ελπίζουμε ότι θα το δουν σε δεύτερο βαθμό τα αρμόδια όργανα» τόνισε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ