Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 06:30
Τελευταία Ενημέρωση: 16 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα

Δυσκολότερη η διασκέδαση για όσους δεν εμβολιάστηκαν

Off

Όλο και δυσκολότερη γίνεται η καθημερινότητα τουλάχιστον στο επίπεδο της διασκέδασης και ψυχαγωγίας για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, αφού από χθες τέθηκε σε εφαρμογή η ΚΥΑ που προβλέπει τι ακριβώς ισχύει σε μία σειρά δραστηριοτήτων σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών κ.λπ.

Η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού ή του πιστοποιητικού νόσησης απαιτείται σε μία ευρεία γκάμα ψυχαγωγικών κατά βάση, δραστηριοτήτων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ πλέον οι ανεμβολίαστοι και μη νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο δεν θα έχουν πρόσβαση στα κέντρα διασκέδασης, στα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και στοιχηματισμού και στα internet café συνολικά, όπως επίσης και στους κλειστούς χώρους της εστίασης, θεάτρων, κινηματογράφων, τα escape rooms, κέντρα μπόουλινγκ κ.λπ. 

Σε αυτούς τους χώρους θα επιτρέπεται η πρόσβαση αποκλειστικά στους εμβολιασμένους πολίτες ή σε αυτούς που νόσησαν το περασμένο εξάμηνο και ως εκ τούτου έχουν αναπτύξει αντισώματα. 

Αντίθετα οι εξωτερικοί χώροι της εστίασης (καφέ, εστιατόρια, χώροι δεξιώσεων, κυλικεία, αναψυκτήρια κοκ,), συμπεριλαμβανομένων των αεριζόμενων στοών που διαθέτουν ανοικτές εισόδους και εξόδους, είναι ανοικτοί για τον καθέναν και χωρίς την υποχρέωση προσκόμισης rapid test. 

Η ΚΥΑ καθορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Σημειώνεται πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι.

Για μία νέα πραγματικότητα στην εστίαση έκανε λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Καφέ Μπαρ Ιωαννίνων «Παμβώτις» Χρ. Τάτσης, τονίζοντας, ότι η πράξη θα δείξει πόσο εύκολη είναι η εφαρμογή των υποχρεώσεων από τα καταστήματα, τους εργαζόμενους, αλλά και τους πολίτες.

«Το πιο ξεκάθαρο είναι αυτό που ισχύει για τους εσωτερικούς χώρους, όπου επιτρέπεται η παρουσία μόνο εμβολιασθέντων ή νοσησάντων, ενώ το προσωπικό που δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζει ένα self και ένα rapid test κάθε εβδομάδα», σημείωσε. Ο κ. Τάτσης αναφέρθηκε και στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων τις δύο τελευταίες εβδομάδες με τα εκατοντάδες κρούσματα σε νέους που είχαν ως κοινή τους αναφορά την παρουσία τους σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, κάποια εκ των οποίων ανέστειλαν με δική τους απόφαση, τη λειτουργία τους.

«Οι συνάδελφοι το έκαναν για να προστατέψουν τους πολίτες και το προσωπικό τους, όμως με τη νέα πραγματικότητα και την δυνατότητα παρουσίας μόνο καθήμενων και εμβολιασθέντων ή νοσησάντων, αυτό που θα περιμένουμε, είναι να δούμε πόσο βιώσιμες μπορούν να είναι οι επιχειρήσεις αυτές», κατέληξε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου