Επικαιρότητα

ΣΥΡΙΖΑ –ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ – Μετωπική με την κυβέρνηση με φόντο τις τράπεζες

Off

Δριμύ «κατηγορώ» στις διοικήσεις των τραπεζών, ταυτόχρονα όμως και σε πολιτικό επίπεδο στην κυβέρνηση για την ανοχή, που όπως είπε, επιδεικνύει και αντιμετωπίζει ένα τεράστιο ζήτημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις, απηύθυνε ο γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Σάββας Δημητριάδης και μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στο πλαίσιο μίας πανελλαδικής κινητοποίησης και δράσης που υλοποίησε το κόμμα, σε ενημερωτική καμπάνια των πολιτών, με τη διανομή φυλλαδίων και αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις για περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου των υποκαταστημάτων στην περιφέρεια, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων και καταστήματα σε ευαίσθητες και απομακρυσμένες περιοχές, όπως στην Κόνιτσα. Αν και για την περίπτωση της Κόνιτσας φαίνεται πως οι ισχυρές πιέσεις οδηγούν σε προσωρινή έστω αναθεώρηση της αρχικής απόφασης της Πειραιώς για κλείσιμο του τοπικού υποκαταστήματος, δε συμβαίνει το ίδιο και με τα άλλα καταστήματα σε Παραμυθιά και Πάργα, με τον κ. Δημητριάδη να κάνει λόγο για μία πολιτική απόφαση, που καλύπτει και ενισχύει τις επιδιώξεις των τραπεζών. 

«Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα στις ακριτικές, νησιωτικές και ορεινές περιοχές τις οποίες καταδικάζει σε οικονομικό μαρασμό, στους παραγωγικούς και άλλους τοπικούς φορείς της οικονομίας και στους εργαζόμενους οι οποίοι καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στην "εξαναγκαστική" εθελούσια έξοδο και την απόλυση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει ήδη φέρει το θέμα της συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Βουλή με δύο ερωτήσεις, όπου η κυβέρνηση μέσα από τα ερωτώμενα υπουργεία δεν απαντάει τίποτα ουσιαστικά και αφήνει το θέμα στις διοικήσεις των τραπεζών. Στην πράξη όμως όλο αυτό το διάστημα κυβέρνηση και διοικήσεις τραπεζών αγνοούν παντελώς τις διαμαρτυρίες τοπικών κοινωνιών και την αγωνία των εργαζομένων για την εργασία τους, ενώ οδηγούν σε συνεχείς χρεώσεις εκατομμύρια πολίτες μέσα από τις ψηφιακές συναλλαγές, καθώς ουσιαστικά με το κλείσιμο καταστημάτων σε αρκετές περιοχές τις καθιστούν ως το μοναδικό μέσο για την υλοποίηση βασικών συναλλαγών. Ήδη από την Κόνιτσα οι πολίτες υποχρεούνται να μεταβούν στα Ιωάννινα για να ξεμπλοκάρουν τις κάρτες τους και αυτό συνιστά μία μέγιστη ταλαιπωρία και φυσικά μεγάλη οικονομική επιβάρυνση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δημητριάδης.

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ