Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΜΑΡ. ΚΕΦΑΛΑ – Η «επαφή» με τον ιό και το μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού

Off

Η έκκληση για συμμετοχή και ανταπόκριση των πολιτών στον εμβολιασμό τους, ώστε να προστατευθούν ο καθένας ατομικά, αλλά και συνολικά όλοι μαζί ενισχύοντας το τείχος ανοσίας, εκφράζεται ολοένα και από περισσότερους επιστήμονες, αλλά και από πολιτικούς παράγοντες και στελέχη.

Μεγαλύτερη αξία και σημασία όμως έχουν οι εκκλήσεις αυτές, όταν διατυπώνονται από ανθρώπους που έτυχε να νοσήσουν και μάλιστα να νοσηλευτούν, γνωρίζοντας από «πρώτο χέρι» την επικινδυνότητα του ιού. Μία εξ αυτών που είχε την ατυχία να νοσήσει με κορωνοϊό και χρειάστηκε μάλιστα να νοσηλευτεί στο ΠΓΝΙ για αρκετές ημέρες και η βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ Μαρία Κεφάλα, που σε χθεσινές της δηλώσεις επανέλαβε την απόλυτη ανάγκη της ενίσχυσης του ρυθμού των εμβολιασμών στη χώρα. Ειδικά μάλιστα τη δεδομένη χρονική στιγμή, που η πανδημία εξακολουθεί να δείχνει τα δόντια και τις αντοχές της, με τις νέες μεταλλάξεις του ιού, είναι ακόμη σημαντικότερο είπε, ώστε να προστατεύσουμε και την εθνική οικονομία, μεσούσης της τουριστικής σεζόν.

«Βιώνουμε μία συνθήκη εύθραυστης ισορροπίας, όπου γίνονται βήματα επιστροφής στην οικονομική δραστηριότητα και την κανονικότητα και ταυτόχρονα, που ο ιός είναι εδώ και παρουσιάζει έξαρση. Απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας, να εμβολιαστούν γιατί έχουμε μπει πλέον σε μία φάση, που είναι βέβαιο, ότι ή θα νοσήσουν ή θα εμβολιαστούν. Με βάση την προσωπική μου εμπειρία λέω, ότι είναι ένας πολύ επιθετικός και ύπουλος ιός, για τον οποίο δεν έχουμε ακόμη άλλο όπλο, πέρα από το εμβόλιο. Κατανοώ την ανησυχία πολλών για το εμβόλιο, όμως να υπενθυμίσω, ότι το ίδιο είχε γίνει και με το εμβόλιο κατά της γρίπης, που πλέον γίνεται μαζικά. Στη χώρα μας έχουν νοσήσει 500.000 πολίτες, έχουμε 13 χιλιάδες θανάτους και 5,5 εκατομμύρια εμβολιασθέντες πολίτες. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, εκείνοι που εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες από τα εμβόλια έναντι των θυμάτων», ανέφερε η κα Κεφάλα.

 

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου