Επικαιρότητα

Συντάσσονται με τη σύσταση εμβολιασμού των παιδιών

Off

Από την Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για ραντεβού για εμβολιασμό και για τα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Μία απόφαση αναμενόμενη με βάση και την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, αλλά και με βάση αντίστοιχες αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί και εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

Το μεγάλο ερώτημα βέβαια απευθύνεται πλέον στους παιδιάτρους που ήδη δέχονται με τη σειρά τους τα ερωτήματα από τους γονείς για το εάν θα πρέπει και πότε να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

Η ανησυχία είναι εύγλωττη παρά τις διαβεβαιώσεις και για την αποτελεσματικότητα, κυρίως όμως για την ασφάλεια των εμβολίων.

Το σημαντικότερο ερώτημα βέβαια έχει να κάνει με το όφελος που θα έχουν τα παιδιά που θα εμβολιαστούν σε σχέση με ό,τι πιθανώς χάσουν και σε αυτό κλήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος των ιδιωτών παιδιάτρων Ιωαννίνων Αναστάσιος Σέρμπης.

Παρότι η προσέγγιση των παιδιάτρων ήταν και παραμένει πως η κύρια στόχευση των εμβολιασμών θα πρέπει να είναι οι ενήλικες και στη συνέχεια οι κατηγορίες των παιδιών και εφήβων, ο κ. Σέρμπης τόνισε πως και τα παιδιά στις ηλικίες 12-17 ετών έχουν να κερδίσουν από τον εμβολιασμό και γι’ αυτό οι παιδίατροι ακολουθούν τη σύσταση της εθνικής επιτροπής.

«Δεν αλλάζει αυτό που λέγαμε ότι οι πρώτοι που πρέπει να εμβολιαστούν είναι οι γονείς και οι παππούδες, όμως ως σύλλογος συντασσόμαστε με την επίσημη απόφαση των αρμόδιων φορέων που έχουν τα επιστημονικά δεδομένα και προτείνουν τον εμβολιασμό των παιδιών. Έχουν να κερδίσουν μία πιο άνετη σχολική χρονιά, έχουν να κερδίσουν την σταδιακή αποκατάσταση των κοινωνικών τους επαφών, που τόσο τους στέρησε η πανδημία και ο εγκλεισμός. Προφανώς αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των γονέων όμως αυτό που τους λέμε είναι πως είναι απόλυτα ασφαλές να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό για τα παιδιά τους», σημείωσε ο κ. Σέρμπης.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ