Επικαιρότητα

Κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη βούλησης

Off

Για έλλειμμα πολιτικής βούλησης κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και την κυβέρνηση συνολικά, το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων. 

Με αφορμή και την πρόσφατη αποκάλυψη για νοθεία με αγελαδινό γάλα σε τυρί φέτα ΠΟΠ που εντοπίστηκε στην αγορά της Σουηδίας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση την οποία συνυπογράφουν 38 βουλευτές και στην οποία αναφέρουν, ότι ο υπουργός κ. Λιβανός και η υφυπουργός κα Αραμπατζή δε δείχνουν ικανοί να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των καιρών.

«Τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας φανερώνουν ότι μετά την ατιμωρησία με την επιβολή  ποινής «χάδι» από τις αρχές σε γαλακτοβιομηχανία της Θεσσαλίας για πώληση νοθευμένης φέτας στη Γερμανία την περασμένη άνοιξη, και άλλη θεσσαλική γαλακτοβιομηχανία μιμήθηκε παρόμοιες αθέμιτες πρακτικές στο βωμό του εύκολου κέρδους. 

Η μη ύπαρξη πραγματικής κυβερνητικής βούλησης για ουσιαστικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια παραγωγής, διακίνησης του γάλακτος και των προϊόντων αυτού και η επιβολή ασήμαντων χρηματικών προστίμων αντί των ανώτατων προβλεπόμενων ποινών σε όσους παραβαίνουν τη νομοθεσία οδηγεί στο χείλος του γκρεμού την Ελληνική κτηνοτροφία και τυροκομία.

Η κυβέρνηση οφείλει να στηρίξει έμπρακτα την αιγοπροβατοτροφία η οποία έχει ξεπεράσει τα όρια παραγωγικής επιβίωσης. Στην περιφέρεια Ηπείρου και ιδίως στον νομό Ιωαννίνων, χιλιάδες οικογένειες ζουν από την κτηνοτροφική δραστηριότητα, μοχθώντας καθημερινά για την παραγωγή ποιοτικού αιγοπρόβειου γάλακτος και εργαζόμενοι στις βιοτεχνίες και βιομηχανίες της περιοχής παράγουν και διακινούν το εθνικό μας τυρί σε κάθε άκρη της γης. 

Η κυβέρνηση διστάζει για άλλη μια φορά και δεν προστατεύει τους παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος και τις υγιείς επιχειρήσεις του μεταποιητικού τομέα, δεν τιμωρεί παραδειγματικά όποιον επιχειρεί να κερδοσκοπήσει σε βάρος ενός από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της χώρας μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ