Επικαιρότητα

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΠΥΡΣΙΝΕΛΛΑ «Ο άγνωστος του εξπρές» του Χίτσκοκ

Off

To Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων συνεχίζουν τις θερινές κινηματογραφικές προβολές στην αυλή του Αρχοντικού Πυρσινέλλα.

Την Πέμπτη 12 Αυγούστου και ώρα 21.30, θα προβληθεί η ταινία «Ο άγνωστος του εξπρές» (Strangers on a train, 1951, Διάρκεια: 101') σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Λουί Ζουρντάν, Φάρλεϊ Γκρέιντζερ, Ρόμπερτ Γουόκερ, Ρουθ Ρόμαν, Λίο Τζ.Κάρολ, Πατρίσια Χίτσκοκ.  Ο Μπρούνο Άντονι σκαρφίστηκε το καλύτερο σχέδιο για να ξεφορτωθεί τον πατέρα του, τη στιγμή που συνάντησε το διάσημο τενίστα Γκάι Χέινς μέσα σε τρένο. Οι δυο άντρες γνωρίζονται σε ένα βαγόνι και η πρόταση είναι να ανταλλάξουν φόνους. Ο Μπρούνο θα αναλάβει να σκοτώσει την άπιστη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον πατέρα του Μπρούνο. 

Ο Γκάι ωστόσο δεν παίρνει στα σοβαρά την πρόταση του Μπρούνο θεωρώντας ότι έγινε μεταξύ σοβαρού και αστείου. Γι αυτό, κατεβαίνοντας από το τρένο, ξεχνά τη συζήτηση που προηγήθηκε. Σύντομα, όμως, θα καταλάβει ότι ο Μπρούνο μιλούσε σοβαρά.

 Το σενάριο βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Πατρίτσια Χάιγκσμιθ, «Strangers on a Train»  Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ φωτογραφίας. Είσοδος ελεύθερη.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου