Επικαιρότητα

Ένα δράμα που δεν έχει τέλος

Off

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Ελλάδα ζει μία τραγωδία με τη φωτιά να κατατρώει τον φυσικό της πλούτο και τις περιουσίες των πολιτών σε ένα τεράστιο γεωγραφικό μέτωπο.

Πολύ μεγάλες εστίες φωτιάς κυριαρχούσαν σε πολλές περιοχές της χώρας, σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Ηλεία και Φωκίδα να είναι τα βασικά μέτωπα, εκτός ελέγχου σε πολλές περιπτώσεις και τις αναζωπυρώσεις να μην αφήνουν κανένα περιθώριο για διακοπή στη μεγάλη μάχη που δίνουν οι δυνάμεις της πυρόσβεσης. Μεγάλο πρόβλημα ήταν χτες και οι έντονοι άνεμοι που ενισχύονταν συνέχεια.

Τεράστια ήταν η μάχη στη βορειοανατολική Αττική με νέα μέτωπα σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ υπήρχε νέα αναζωπύρωση και στο Κρυονέρι.

Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης προσπαθούσαν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς με τη βοήθεια και εναέριων μέσων και την Αστυνομία να απομακρύνει συνέχεια τον κόσμο από την περιοχή της πυρκαγιάς και τους οικισμούς που είχαν  εκκενωθεί.

Η φωτιά ξεκίνησε απέναντι από τις Αφίδνες, πέρασε την εθνική οδό, κινήθηκε προς το Καπανδρίτι και στη συνέχεια γύρισε νότια προς την  πλευρά του Αγίου Στεφάνου ενώ η φωτιά έπληττε και την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Το 112 έστειλε μήνυμα εκκένωσης σε Σταμάτα και Ροδόπολη και μετά και σε Βαρυμπόμπη.

 

Νεκρός εθελοντής

Άνδρας 39 ετών, τραυματίας που διεκομίσθη στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, με τραύμα στο κεφάλι, από την Ιπποκράτειο Πολιτεία έχασε τελικά τη μάχη. Ήταν κάτοικος της περιοχής και βοηθούσε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της φωτιάς,

Νωρίτερα το πρωί, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είχε μεταβεί στο ΚΑΤ για να ενημερωθεί για τους τραυματίες. Σύμφωνα με τα  όσα δήλωσε, από όλες τις περιοχές της Αττικής είχαν διακομιστεί με το ΕΚΑΒ εννέα περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ