Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024 02:41
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

Μίνι ανασχηματισμός στο επιτελείο του Μαξίμου

Off

Αλλαγές στον στενό πυρήνα του Μαξίμου έφερε ο μίνι ανασχηματισμός που έγινε χτες και ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Το αν θα γίνει και μεγαλύτερος ανασχηματισμός, θα γίνει στην ώρα που θα επιλέξει ο Πρωθυπουργός, όπως λένε κυβερνητικές πηγές.

Οι αλλαγές που έγιναν με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη:

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.

– Ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Χρήστος Τριαντόπουλος αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.

– Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

 

Ορκωμοσία

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο οι πέντε υπουργοί και υφυπουργοί – όλοι με θρησκευτικό όρκο.

Η ορκωμοσία των κ.κ. Σκέρτσου, Οικονόμου, Τριαντόπουλου, Λιβάνιου και Στύλιου έγινε από τον αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στα κυβερνητικά στελέχη, «καλή δύναμη να έχετε». 

 

Στο υπουργείο 

Αγροτικής Ανάπτυξης

Παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του υφυπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, από τον απερχόμενο -και νυν κυβερνητικό εκπρόσωπο- Γιάννη Οικονόμου στον Γιώργο Στύλιο. Παρόντες ήταν ακόμη η γενική γραμματέας Χριστιάνα Καλογήρου και ο ειδικός γραμματέας Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Ο κ. Λιβανός τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, στέκεται δίπλα στους πολίτες που δοκιμάστηκαν επίπονα από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Όπως είπε χαρακτηριστικά, μέσα σε αυτό το κλίμα, το ΥΠΑΑΤ αποχαιρετά σήμερα τον κ. Οικονόμου και υποδέχεται τον αντικαταστάτη του κ. Στύλιο.

 

Ο Γιώργος Στύλιος

Υποδεχόμενος τον νέο υφυπουργό και βουλευτή Άρτας, ο κ. Λιβανός τόνισε: «Με τον Γιώργο Στύλιο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία από την περίοδο, ακόμα, της κοινής μας παρουσίας στον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ. Ο νέος υφυπουργός γνωρίζει καλά τον πρωτογενή τομέα, καθώς έχει διατελέσει υπεύθυνος αγροτικής Πολιτικής της ΝΔ και έχει μεράκι για δουλειά. Από την αρχή της θητείας μου, είχαμε συνεχή και παραγωγική συνεργασία για τα ζητήματα αγροτικής πολιτικής». Και αφού ο υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση της πολιτικής του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο, κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όλοι μας σαν οικογένεια».

Από τη δική του πλευρά, ο νέος υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, δήλωσε: «Η πατρίδα μας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Θέλω να εκφράσω τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μου στους συμπολίτες μας, που είδαν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους να χάνονται. Και να τους διαβεβαιώσω ότι μαζί με την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία, τους οποίους γνωρίζω πολύ καλά, και τα στελέχη του υπουργείου, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δυσκολία». Και κατέληξε λέγοντας: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του».

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Στύλιος, ο οποίος μετακινήθηκε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπου ήταν υφυπουργός αρμόδιος για Ειδικά Ψηφιακά Έργα και το Κτηματολόγιο, γεννήθηκε το 1971 στην Αρτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Είναι μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και σε ελληνικά και ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Διετέλεσε προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Είναι διδάκτορας (PhD) Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Sc) στα πληροφοριακά συστήματα από το City University Λονδίνου και πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Είναι βουλευτής Αρτας με τη Νέα Δημοκρατία από τον Μάιο του 2012 έως σήμερα, καθώς και επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Από τον Σεπτέμβριο έως τον Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Επιμέλεια ΦΙΛΗΜΩΝ ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ