Επικαιρότητα

Καλύτερη εικόνα από τα μέτωπα της φωτιάς

Off

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι το βράδυ της Δευτέρας, η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση στη Βούρμπιανη Κόνιτσας είχε τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, με τη συντονισμένη επιχειρησιακή δράση της Πυροσβεστικής τόσο με επίγειες δυνάμεις όσο και με εναέρια μέσα πυρόσβεσης. 

Τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής έσβησαν και τις μικρές εστίες που παρέμεναν ενεργές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σημαντική αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά σε δασική πυρκαγιά και σε εδάφη που είναι δύσκολα προσεγγίσιμα, η παρουσία του ελικοπτέρου πυρόσβεσης στην περιοχή. 

Στην περιοχή παρέμειναν και χθες, Τρίτη, δυνάμεις της Πυροσβεστικής για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, ώστε να επέμβουν άμεσα αν χρειαστεί.

 

Συνδρομή

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ηπείρου εξακολουθούν να συνδράμουν με προσωπικό και μέσα άλλες περιφέρειες της χώρας, καλύπτοντας υπηρεσιακές ανάγκες. Συνολικά μέχρι και χθες από την Ήπειρο είχαν διατεθεί 18 πυροσβεστικά οχήματα, τα 10 εκ των οποίων συνδράμουν  και επιχειρούν στη Δυτική Ελλάδα και τέσσερα στην Πελοπόννησο, ενώ σημαντική είναι και η συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων από τη Δυτική Μακεδονία, που επιχειρησιακά ανήκει στην ίδια διοίκηση με συντονιστή επιχειρήσεων τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Κοντογιάννη, η οποία έχει διαθέσει 12 οχήματα για την ενίσχυση άλλων περιοχών.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου