Ήπειρος

Σημαντική ενίσχυση, αλλά ανεπαρκής για τις ανάγκες

Off

Σημαντική μεν, αλλά ανεπαρκή για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών κάθε δήμου, όπως και του δήμου Ιωαννιτών, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ την έκτακτη χρηματοδότηση του υπ. Εσωτερικών προς τους δήμους της χώρας, με τον δήμο Ιωαννιτών να γίνεται αποδέκτης έκτακτης ενίσχυσης με 364.200 ευρώ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η έκτακτη χρηματοδότηση δίνεται για ενίσχυση της ρευστότητας των δήμων λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορωνοϊού.

Ο κ. Ελισάφ ερωτηθείς σχετικά χαρακτήρισε σημαντική κάθε ενίσχυση του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης, ωστόσο σημείωσε ότι η έκτακτη αυτή χρηματοδότηση είναι ανεπαρκής για την κάλυψη των ιδιαίτερα αυξημένων αναγκών που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ασυνέπειας της Πολιτείας είναι η επιχορήγηση των δήμων για την πρόσληψη σχολικών καθαριστριών, η οποία είναι μικρότερη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Αντιλαμβάνεστε ότι για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία μας χωρίς κανένα πρόβλημα υπό αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, η επάρκεια σε σχολικές καθαρίστριες είναι απαραίτητη. Γι’ αυτό τον λόγο, η ΚΕΔΕ διεκδικεί περισσότερους πόρους από το υπουργείο, καθώς δεν αποτελεί σωστή πρακτική να μεταθέτεις τις δικές σου ευθύνες για τη λειτουργία των σχολείων στην τοπική αυτοδιοίκηση» ανέφερε ο κ. Ελισάφ.

Η έκτακτη χρηματοδότηση θα καλύψει κυρίως έκτακτες ανάγκες των Νομικών Προσώπων του δήμου Ιωαννιτών και δη του ΟΚΠΑΠΑ και του Πνευματικού Κέντρου.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ