Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 01:25
Τελευταία Ενημέρωση: 20 Αυγούστου 2021
Ήπειρος

Ο Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ – Πολύ καλά πάει η τουριστική σεζόν 

Off

Μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν των τελευταίων ετών, σίγουρα η καλύτερη για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, είναι η φετινή, για τα παράλια της Θεσπρωτίας, όπως και για ολόκληρη την Ήπειρο. 

Τα ηπειρωτικά παράλια, αλλά και οι ορεινοί προορισμοί βρέθηκαν στις πρώτες επιλογές των ελλήνων επισκεπτών για μία σειρά από λόγους, που έχουν λιγότερη ή περισσότερη σχέση με την πανδημία. 

Αυτό όμως που μετρά είναι, ότι η επισκεψιμότητα συνεχίζει καταγράφεται σε μεγάλα ποσοστά στις πληρότητες των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων και όπως ανέφερε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν. Δ Βασίλης Γιόγιακας, αν διατηρηθεί ένας ικανοποιητικός ρυθμός και τον Σεπτέμβριο, τότε θα καλυφθούν πολλές από τις απώλειες των προηγούμενων μηνών.

Από την άλλη όμως, υπάρχουν και οι επιπτώσεις της αύξησης της επισκεψιμότητας που δεν είναι μόνο θετικές, αλλά καταγράφονται και με αρνητικό πρόσημο, όπως είναι η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, σύμφωνα με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ. 

Όπως ανέφερε ο κ. Γιόγιακας, οι χιλιάδες αφίξεις επισκεπτών από άλλες περιοχές της χώρας είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά του ιού στην κοινότητα, να καταγράφονται αρκετά κρούσματα, πλην όμως, είναι ενθαρρυντικό, πως μέχρι στιγμής ούτε το σύστημα υγείας δέχεται ιδιαίτερη πίεση, ούτε και φαίνεται πως υπάρχει βαριά νόσηση των ασθενών.

Οι εμβολιασμοί

Ωστόσο επειδή και στη Θεσπρωτία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών, που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, δηλώνοντας διατεθειμένοι ακόμη και να χάσουν τη δουλειά τους, σε περίπτωση υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ο κ. Γιόγιακας απηύθυνε έκκληση για σύνεση και λογική, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Είναι πράγματι περίεργο να βλέπουμε κάποιους να λένε, ότι δεν τους πειράζει ακόμη και να χάσουν τη δουλειά τους, αρκεί να μην εμβολιαστούν. Απαιτείται σύνεση και λογική, να ακολουθήσουμε ό,τι μας λένε οι επιστήμονες και να εμβολιαστούμε όλοι το συντομότερο. 

Η κυβέρνηση πάντως έχει ήδη λάβει μέτρα για τις περιπτώσεις αυτές και όσοι εργάζονται σε δομές στις οποίες ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός και δεν εμβολιάζονται, θα αντικαθίστανται από άλλους εργαζόμενους», ανέφερε ο κ. Γιόγιακας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ