Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 05:57
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Αυγούστου 2021
Επικαιρότητα

ΙΕΚ πρωτογενούς τομέα στη Βελλά

Off

Την έναρξη λειτουργίας πέντε πειραματικών και πέντε θεματικών ΙΕΚ από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Μεταξύ αυτών και στη Βελλά.

Βάσει της σχετικής απόφασης, τα πειραματικά ΙΕΚ θα υποδεχθούν τους πρώτους μαθητές στην Καρδίτσα, την Πάτρα, την Γλυφάδα, τη Θέρμη και τη Λαμία. Στις εκπαιδευτικές αυτές μονάδες θα εφαρμοστούν καινοτόμα προγράμματα στο σύστημα της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να καλλιεργηθούν και να διαχυθούν οι βέλτιστες εκπαιδευτικές μέθοδοι, πρακτικές και εργαλεία σε ολόκληρο το σύστημα επαγγελματικής κατάρτισης.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, προβλέπονται 5 θεματικά ΙΕΚ, τα οποία θα στοχεύουν στην υποστήριξη μίας ολιστικής εφαρμογής και λειτουργίας ειδικοτήτων, που αντιστοιχούν σε στοχευμένους αναπτυξιακούς τομείς της οικονομίας και σε ευρύτερες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων λειτουργίας και εφαρμογής καλών πρακτικών.

 

Τα ΙΕΚ αυτά είναι:

-Θεματικό ΙΕΚ STEAM Αιγάλεω (Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής, Τεχνών και Μαθηματικών)

-Θεματικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Υπηρεσιών Ευεξίας)

-Θεματικό ΙΕΚ Αχαρνών (Φυσικού Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Αναψυχής)

-Θεματικό Παράρτημα ΙΕΚ Ιωαννίνων (Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης) στα Ιωάννινα με έδρα την Ι.Μ. Βελλά

-Θεματικό Παράρτημα ΙΕΚ Διδυμοτείχου (Πρωτογενούς Τομέα, Μεταποίησης Προϊόντων και Βιώσιμης Ανάπτυξης) με έδρα το Σουφλί.

«Πρόθεσή μας είναι να παρέχουμε ποιοτική Επαγγελματική Κατάρτιση με εύρος, που θα καλλιεργεί επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες σε πολλούς κλάδους οικονομικής δραστηριότητας και επαγγελμάτων. Δίνοντας στις νέες και τους νέους μας επιλογές που ανταποκρίνονται στις επιδιώξεις, τις κλίσεις, τις επιθυμίες τους, αλλά και επιλογές με πραγματικό αντίκρισμα στην κοινωνία και την αγορά εργασίας» ανέφερε σε δήλωση της η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Υπενθυμίζεται πως της λειτουργίας Πειραματικών και Θεματικών ΙΕΚ προηγήθηκε η ίδρυση των πρώτων έξι Πρότυπων Επαγγελματικών Λυκείων (ΠΕΠΑΛ).

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ