Επικαιρότητα

Αναζητούνται λύσεις για την ελκυστικότητα των σπουδών

Off

Το πώς θα γίνουν τα τμήματα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων πιο ελκυστικά και επιλέξιμα από νέους φοιτητές, είναι μία συζήτηση που ανοίγει εκ των πραγμάτων, μετά και τις ανακοινώσεις των βάσεων, όταν και προέκυψε ότι μένουν κενές θέσεις σε τέσσερα Τμήματα. 

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, σε δηλώσεις του χτες με αφορμή και τις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι ο αριθμός κενών θέσεων στο Πανεπιστήμιο  Ιωαννίνων είναι 417. Οι περισσότερες κενές θέσεις αφορούν το Τμήμα Γεωπονίας στην Άρτα και Λογιστικής στην Πρέβεζα.

 «Δημιουργείται πρόβλημα βιωσιμότητας» σημείωσε ο κ. Αλμπάνης λέγοντας ότι τα τμήματα αυτά έχουν κυρίως εισακτέους από την υπόλοιπη χώρα και δεν φαίνεται να προτιμούνται από υποψήφιους των πόλεων που εδρεύουν όσο και συνολικά από την Ήπειρο.

«Θα πρέπει τα ίδια τα  τμήματα, οι γενικές συνελεύσεις, οι συνάδελφοι, καθώς επίσης και η σύγκλητος, να συζητήσουμε και να βρούμε λύσεις» τόνισε. 

Σε σχέση με τα πιθανά οικονομικά θέματα που μπορεί να προκύψουν με τη μείωση των φοιτητών, ανέφερε «δεν θα δημιουργηθεί οικονομικό πρόβλημα από τις απώλειες θέσεων" προσθέτοντας όμως ότι το γενικότερο οικονομικό ζήτημα του Πανεπιστημίου παραμένει καθώς το ίδρυμα δεν μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές ανάγκες και προσφεύγει είτε σε ταμειακά υπόλοιπα είτε σε έκτακτες επιχορηγήσεις.  

 

Εμβολιαστικό κέντρο 

Η νέα χρονιά θα με δια ζώσης εκπαίδευση και αυτό από μόνο του ως γεγονός, δημιουργεί νέα δεδομένα..

 Ο κ. Αλμπάνης μιλώντας για το ξεκίνημα από τον Οκτώβριο τόνισε την ανάγκη να εξασφαλιστούν τόσο οι όροι και οι προϋποθέσεις για την λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου για την κάλυψη των αναγκών εμβολιασμού των φοιτητών όσο και για κινητές μονάδες που θα καλύψουν τα τμήματα σε Άρτα και Πρέβεζα. 

Τέλος, ζήτησε μέριμνα  για την κάλυψη του κόστους των τεστ για τους φοιτητές που δεν θα έχουν εμβολιαστεί και που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν  μόνοι τους τα έξοδα για τα τεστ.

Related Posts

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου