Επικαιρότητα

Ευχές για καλή χρονιά στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Off

Με αναβαθμισμένες κτιριακές υποδομές σε τέσσερα δημοτικά σχολεία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο Δήμο Ζίτσας.

Το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά βρήκε τους 600 μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους σε ενεργειακά αναβαθμισμένα κτίρια καθώς μέσα στο καλοκαίρι προχώρησαν και βρίσκονται στο τελικό στάδιο τα έργα, προϋπολογισμού 930.000ευρώ, που αφορούν στην αναβάθμιση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης τεσσάρων σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου.

Το πρωί της Δευτέρας  στις καθιερωμένες τελετές αγιασμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Ζίτσας παρέστησαν ο Δήμαρχος, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Εκπαίδευσης του Δήμου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων οι οποίοι ευχήθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά.

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παρευρέθη στις τελετές αγιασμού του Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Ροδοτοπίου καθώς και του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ζίτσας. Απευθυνόμενος στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και τους ζήτησε να λαμβάνουν όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία. 

Με αφορμή τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης στα τέσσερα κτίρια των  Δημοτικών Σχολείων Ροδοτοπίου, Βουνοπλαγιάς και Ελεούσας, ο Δήμαρχος υπογράμμισε, « η Δημοτική Αρχή σταθερή στις προτεραιότητες που έχει θέσει υλοποιεί έργα και δράσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα τα σχολεία μας να αποτελούν πρότυπα» και ζήτησε τη συνδρομή όλων (εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων) για να επιτευχθεί ο στόχος. Ταυτόχρονα, συνεχάρη τους αναδόχους των έργων  καθώς και τους επιβλέποντες μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου «για την άψογη όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, και γρήγορη εκτέλεση των εργασιών  πριν ακόμη χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς», ενώ παρότρυνε τους μαθητές να σέβονται και να αγαπούν τους χώρους των διδακτηρίων. 

Από την πλευρά τους οι Διευθυντές των σχολείων Ευάγγελος Παπουτσής και Χρυσούλα Γεωργοπούλου εξήραν τις προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς για να καλύψει τις ανάγκες και τα ζητήματα που προκύπτουν, ώστε τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα. 

Ο Διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Ροδοτοπίου Ευ. Παπουτσής στάθηκε στα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που έγιναν στο σχολείο υπογραμμίζοντας, «φέτος χάρη στην άοκνη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και του Δήμου είμαστε στην ευχάριστη θέση να κάνουμε μαθήματα σε ένα κτίριο περισσότερο φιλικό, με αναβαθμισμένες παροχές και ευνοϊκότερες  συνθήκες». 

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις Ζίτσας Χρ. Γεωργοπούλου, χαρακτήρισε άριστες τις συνθήκες διδασκαλίας και στάθηκε ιδιαιτέρως στην κατασκευή ενός πρότυπου ανοιχτού θεάτρου στο σχολικό συγκρότημα της Ζίτσας, γεγονός που το καθιστά όπως τόνισε, «μοναδικό στα εκπαιδευτικά δεδομένα».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ