Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 01:47
Τελευταία Ενημέρωση: 13 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Η οικονομία και η δημοκρατία αντέχουν

Off

Σαφείς αποστάσεις από το να αποκτήσει πολιτικά χαρακτηριστικά, ένα επιστημονικό δεδομένο και επίτευγμα, όπως είναι το εμβόλιο, έλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων από τα Γιάννενα.

Ο κ. Τασούλας στο περιθώριο της παρουσίας του στον αγιασμό για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο συγκρότημα της Ακαδημίας αναφέρθηκε στη μείζονα επικαιρότητα, που καθορίζεται από την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Όπως είπε και η χώρα και η οικονομία και η δημοκρατία αντέχουν και πως με υπομονή, καλή πίστη και ανταπόκριση της κοινωνίας στον εμβολιασμό, σύντομα η πανδημία θα μείνει στο παρελθόν.

Από την άλλη όμως ερωτηθείς σχετικά για το εάν συμφωνεί με τη λογική της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους έκανε λόγο για παρεξήγηση, αφού δεν υπάρχει, όπως είπε,  υποχρέωση που ισούται με καταναγκασμό αλλά υποχρέωση για να αφήσουμε πίσω την πανδημία.

«Θα τα αφήσουμε όλα πίσω μας αν συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, υπομονετικοί, με ελέγχους και συνεχείς εμβολιασμούς και υψηλό αίσθημα ατομικής και κοινωνικής ευθύνης. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει θέμα υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών γιατί και μόνο η λέξη υποχρέωση δημιουργεί αντίδραση. Αντιθέτως, έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε πίσω μας την πανδημία και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο εκτεταμένος εμβολιασμός. Τα άλλα είναι μόνο για να γίνεται κουβέντα. Δεν μπορεί να γίνει πολιτικό επίμαχο ένα επιστημονικό δεδομένο το οποίο οφείλουμε να σεβαστούμε και να ανταποκριθούμε με λογική και σύνεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ