Επικαιρότητα

Θετικές εξαγγελίες ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα

Off

Θετικό είναι το αποτύπωμα των ανακοινώσεων και εξαγγελιών για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα της χώρας, από τον Πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, τουλάχιστον σε ένα πρώτο επίπεδο ανάλυσης και εκτίμησης των επιπτώσεων που θα έχουν στην πραγματική οικονομία. 

Λίγες ημέρες μετά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, αλλά και της παρουσίας του για πρώτη φορά σε Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της χώρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημ. Δημητρίου, σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα τόνισε, πως οι ανακοινώσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας κινούνται προς τη θετική κατεύθυνση, ενώ αναγνώρισε, ότι υπάρχει ένα ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Επιμελητηρίων και κυβέρνησης.

Προανήγγειλε πάντως, έναν δύσκολο χειμώνα για τις επιχειρήσεις, που δε θα έχει καμία σχέση με το τρίμηνο του καλοκαιριού, στο οποίο όπως αποτυπώνουν άλλωστε και τα στοιχεία, υπήρξε μία πολύ ικανοποιητική κίνηση στην αγορά και στον τουρισμό.

Ο χειμώνας μάλιστα όπως είπε, συμπίπτει με το κύμα των ανατιμήσεων που πλήττει βασικά αγαθά, κάτι που θα επιβαρύνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων, όπως φυσικά και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη τη λήψη κάποιων μέτρων που θα απορροφήσουν τις ανατιμήσεις υπηρεσιών και προϊόντων, με τον κ. Δημητρίου ωστόσο να τονίζει, πως κρίσιμος τομέας για την απορρόφηση των ανατιμήσεων, είναι αυτός των επενδύσεων. 

«Η τοπική επιχειρηματικότητα ή η εθνική, δεν ευθύνονται για τις ανατιμήσεις που είναι ένα διεθνές φαινόμενο. Αυτό που ζητάμε όμως, είναι να υλοποιηθούν γρηγορότερα τα επενδυτικά προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και να ξεκινήσουν άμεσα τα δημόσια έργα από τις δημόσιες επενδύσεις», ανέφερε.

Προφανώς κρίσιμη είναι η παράμετρος της πανδημίας, με τον κ. Δημητρίου να επαναλαμβάνει πως σε όλο το φάσμα των εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων υπάρχουν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, όμως θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους, ότι διαφορετική διέξοδος από την ενίσχυση του εμβολιαστικού ρυθμού, δεν υπάρχει για το τέλος της πανδημίας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ