Επικαιρότητα

Αποφεύγονται ζητήματα μείζονος σημασίας

Off

Παρουσιάζοντας τις ανακοινώσεις της διοίκησης για τη θεματολογία των συζητήσεων με τους υποψηφίους δημάρχους ή υποψηφίους των παρατάξεων στην πόλη των Ιωαννίνων, ο επικεφαλής της παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» Γρηγόρης Γκίκας άσκησε σκληρή κριτική στη διοίκηση του Επιμελητηρίου για τις επιλογές της και κυρίως για το ότι αποφεύγει, όπως είπε, να θέσει ζητήματα μείζονος σημασίας που απασχολούν την επιχειρηματικότητα των Ιωαννίνων.

Η συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου το βράδυ της Δευτέρας έδωσε την ευκαιρία στον κ. Γκίκα να αντιπαρατεθεί με τον πρόεδρο κ. Χρυσοστόμου, σημειώνοντας πως τα μέλη του Επιμελητηρίου θα περίμεναν από τη διοίκηση να θέσει επί τάπητος και να ζητήσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τους υποψηφίους για θέματα ζωτικής σημασίας της πόλης και της τοπικής επιχειρηματικότητας. Μεταξύ αυτών, η καθυστέρηση εδώ και δεκαετίες της ολοκλήρωσης της β’ φάσης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και πλέον της σύνταξης μελετών για τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια και τις χρήσεις γης.

«Αλήθεια, δε θα πρέπει να ακούσουμε κι εμείς τις απόψεις των υποψηφίων για τις μελλοντικές χρήσεις γης και πώς αυτές θα εξυπηρετήσουν ή θα τονώσουν την τοπική επιχειρηματικότητα. Εμείς ως Επιμελητήριο με ποιες θέσεις προσερχόμαστε σε αυτές τις συζητήσεις;», είπε ο κ. Γκίκας, απευθύνοντας το ερώτημα στον κ. Χρυσοστόμου. Επίσης στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε στη μείωση του αριθμού των εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θέμα που θα πρέπει όπως είπε, να απασχολήσει τους τοπικούς φορείς και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, όπως και η προοπτική της αναστολής λειτουργίας των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στο Πέραμα.

«Δε θα πρέπει να μας απασχολεί η υποβάθμιση του Πανεπιστημίου όταν τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί ο αριθμός των φοιτητών; Δεν αντιλαμβάνεστε ότι και ένας φοιτητής λιγότερος στην πόλη σημαίνει λιγότερα έσοδα για την πόλη στην στέγαση, στην εστίαση, στην τοπική αγορά, στις μεταφορές; Το ίδιο συμβαίνει και με την πιθανότητα να μπει λουκέτο στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων, για το οποίο σας είχαν ενημερώσει εδώ και έναν περίπου χρόνο, αλλά και εσείς και ο προκάτοχός σας κ. Δημητρίου δεν κάνατε τίποτε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γκίκας.

Συναντήσεις

μετά τις εκλογές

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Χρυσοστόμου απάντησε πως έχει ζητηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο να προσέλθει σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις και να ενημερώσει σχετικά με τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια, ενώ για το ζήτημα των εισακτέων υπήρξε επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές και θα γίνει μία συνάντηση το επόμενο διάστημα. «Θα γίνει η συνάντηση και η συζήτηση για τον αριθμό των εισακτέων και τι μπορεί να αλλάξει, αλλά θα πρέπει κι εμείς να πάμε καλύτερα προετοιμασμένοι και για αυτό θα πρότεινα να προηγηθεί μία συνάντηση τόσο με το Υπεραστικό όσο και με το Αστικό ΚΤΕΛ ώστε να μας δώσουν και αυτοί τις δικές τους θέσεις. Κάτι ανάλογο έχω ζητήσει να γίνει μετά τις εκλογές και με τον δήμο Ιωαννιτών για το θέμα που αφορά στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων», τόνισε ο κ. Χρυσοστόμου.

Θέση στη συζήτηση πήρε και ο πρώην πρόεδρος Δημ. Δημητρίου ο οποίος στο θέμα του Πανεπιστημίου στάθηκε στην απάντηση της Πολυτεχνικής Σχολής και του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, σε ερώτηση του ITV λίγες ώρες νωρίτερα σε συνέντευξη Τύπου, που δίνει όπως είπε μία σαφή αποτύπωση της τοπικής πραγματικότητας.

«Οι υπεύθυνοι καθηγητές και ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής είπαν πως δεν πρόκειται να αλλάξουν το συντελεστή εισαγωγής στα Τμήματα γιατί έτσι υπηρετείται καλύτερα ο δικός τους στόχος που είναι λιγότεροι φοιτητές με περισσότερο ποιοτικές σπουδές. Επομένως, αυτό που γίνεται κατά την άποψή μου, δεν είναι κάτι τυχαίο, αλλά γίνεται συστηματικά και γι’ αυτό προτείνω να εξετάσουμε το θέμα με το υπουργείο Παιδείας και όχι με το Πανεπιστήμιο», ανέφερε ο κ. Δημητρίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ