Επικαιρότητα

Με έκτακτα δρομολόγια καλύπτεται η αυξημένη κίνηση

Off

Αυξημένη είναι από χθες η κίνηση στο σταθμό των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ειδικά στα δρομολόγια προς Αθήνα και τις επαρχιακές πόλεις όπως η Λάρισα, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λαμία και άλλες, λόγω της επιστροφής των φοιτητών στις ιδιαίτερες πατρίδες τους για τις ημέρες των εορτών.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων έχει βάλει πολλά έκτακτα δρομολόγια για να καλύψει την αυξημένη κίνηση που αναμένεται να κορυφωθεί αύριο Σάββατο, ενώ ήδη από τις κρατήσεις των ηλεκτρονικών εισιτηρίων φαίνεται πως η πλειονότητα των φοιτητών θα αρχίσει να επιστρέφει στην πόλη στις 7 Ιανουαρίου.

Εκτός όμως από την αυξημένη κίνηση και τα αυξημένα δρομολόγια των ημερών, αύξηση παρουσιάζουν ήδη και οι τιμές των εισιτηρίων. Μετά από 13 χρόνια από το 2010 όταν καταγράφηκε η τελευταία αύξηση στα εισιτήρια του ΚΤΕΛ, μετά από διαβουλεύσεις της Ομοσπονδίας με τα συναρμόδια υπουργεία και ενόψει της αύξησης των τελών διοδίων από την 1η Ιανουαρίου αποφασίστηκε και ισχύει ήδη μία αύξηση σε ποσοστό 9%.

Ενδεικτικά όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγ. Γκίκας το εισιτήριο Ιωάννινα – Αθήνα από 39 ευρώ κοστίζει πλέον 42,50 ευρώ, ενώ το φθηνότερο εισιτήριο για ενδονομαρχιακά δρομολόγια που ήταν στο 1,60 ευρώ πλησιάζει πλέον τα 2 ευρώ.

«Παρότι έχουμε από το 2010 να αυξήσουμε τα εισιτήρια και παρότι έχει αυξηθεί κατά πολύ το κόστος της μετακίνησης με τις αυξήσεις του πετρελαίου και των διοδίων, συμφωνήσαμε η αύξηση να είναι στα επίπεδα του 9% ώστε να μπορεί και το επιβατικό κοινό να την αντέξει. Επιμένουμε σε αυτό ότι δε θέλαμε να μετακυλήσουμε το σύνολο του κόστους στο επιβατικό κοινό δείχνοντας παράλληλα για πολλοστή φορά το κοινωνικό μας πρόσωπο», ανέφερε ο κ. Γκίκας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ