Αθλητικά

Νέα γήπεδα τένις διαθέσιμα για το κοινό

Off

Διαθέσιμα για το κοινό από την 1η Οκτωβρίου θα είναι τα δύο εξωτερικά γήπεδα τένις που ανακατασκευάστηκαν από την αρχή από την ΕΔ του ΠΕΑΚΙ στο Πανηπειρωτικό.

Δύο γήπεδα τα οποία εδώ και χρόνια λόγω των φθορών που είχαν υποστεί επί της ουσίας δε μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, απέκτησαν πλήρως λειτουργική μορφή και μάλιστα με κορυφαία ποιότητα. 

Σε σύντομο χρονικό διάστημα από την έναρξη των εργασιών αποξηλώθηκε ο παλιός και χωρίς σωστές κλίσεις φθαρμένος ασφαλτοτάπητας, κατασκευάστηκε νέο περιμετρικό στηθαίο, ολοκληρώθηκε η διάστρωση αμμοχάλικου διαμορφώνοντας τις κατάλληλες κλίσεις αποστράγγισης ομβρίων υδάτων καθώς και η διάστρωση και συμπύκνωση ασφαλτομίγματος κλειστού τύπου.

Στη συνέχεια στον χώρο των γηπέδων τένις εφαρμόστηκε ελαστικό δάπεδο με ρητίνες και κόκκους καουτσούκ σε δύο στρώσεις, έγινε η τελική διάστρωση της επιφάνειας των γηπέδων με ελαστικό αντιολισθητικής υφής σε τρεις διαδοχικές στρώσεις σε χρώματα πράσινο και μωβ και φυσικά έγιναν οι γραμμές των δυο γηπέδων σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Τα γήπεδα ολοκληρώθηκαν με την τοποθέτηση επισκευασμένων στύλων, με την προμήθεια καινούργιων φιλέ και τέλος, με την κατασκευή ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στην είσοδο της περίφραξης του γηπέδου.

«Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, συνεχίζει την υλοποίηση έργων και παρεμβάσεων σε όλους τους χώρους αρμοδιότητάς της, με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντών της. Παραδίδουμε στο κοινό της πόλης και στα Σωματεία δύο ολοκαίνουργια ανοικτά γήπεδα τένις, που πληρούν όλες τις προδιαγραφές. Είμαστε ιδιαίτεροι ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε σε όλους τους χώρους, με στόχο την ανάδειξη και ανάπτυξη του αθλητισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, ευχαριστώντας παράλληλα τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για την βοήθεια που παρέχει στην προσπάθεια που καταβάλει η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για να αναβαθμίσει τους αθλητικούς χώρους που έχει στην ευθύνη της.

Για τα δύο νέα γήπεδα μίλησε ο ομοσπονδιακός προπονητής αντισφαίρισης Βασίλης Σκορίλας, κάνοντας λόγο για μια κατασκευή διεθνών προδιαγραφών την οποία το γιαννιώτικο τένις ανέμενε εδώ και 20 χρόνια, ενώ ο πρωταθλητής Ελλάδας, Αλέξανδρος Σκορίλας, από τη μεριά του, τόνισε ότι τα νέα γήπεδα θα βοηθήσουν τόσο τον ίδιο στην καθημερινή του προετοιμασία για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, όσο και την γενικότερη αναβάθμιση του αθλήματος στα Γιάννενα.

 

Στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ η ευθύνη 

για τη μη παραχώρηση στους βετεράνους

 

Το φιλικό παιχνίδι βετεράνων μεταξύ της ομάδας του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και της ΑΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από το σύνδεσμο βετεράνων της τοπικής ομάδας, για την ενίσχυση της μονής Δουραχάνης, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στις 16.30 στο κεντρικό γήπεδο του Πανηπειρωτικού και όχι στο Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων. 

Η ανακοίνωση ωστόσο των βετεράνων του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έκρυβε και μία έντονη δυσφορία για τη μη παραχώρηση του Εθνικού Σταδίου Ιωαννίνων για την αναμέτρηση αυτή, με τον πρόεδρο του ΠΕΑΣΚΙ Παν. Κολόκα να κάνει γνωστό, ότι η ΕΔ αποδέχθηκε την πρόταση και συνηγόρησε στην παραχώρηση του γηπέδου, πλην όμως δεν έκανε το ίδιο και η ΠΑΕ. Μετά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι με ταις εργασίες στα γήπεδα της Σούπερ Λίγκα μεταξύ αυτών και στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Ιωαννίνων, η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ όπως και κάθε ΠΑΕ έχει αποκτήσει σημαίνοντα ρόλο και λόγο στη διάθεση και παραχώρηση χρήσης του αγωνιστικού χώρου σε τρίτους. Έτσι, στη συγκεκριμένη περίπτωση και με γνώμονα την αποφυγή της επιβάρυνσης του χλοοτάπητα από ένα ακόμη παιχνίδι και των πιθανών φθορών που θα μπορούσαν να γίνουν, η ΠΑΕ δε συνηγόρησε με την παραχώρηση για το φιλικό το οποίο θα διεξαχθεί στο ΠΕΑΚΙ. 

Σε αυτό, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση, εκτός από το φιλανθρωπικό χαρακτήρα που θα έχει για την ενίσχυση της μονής Δουραχάνης, θα τιμηθεί και ο Ζντένκο Μουφ για την προσφορά του στην ομάδα του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ