Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 08:30
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα

Μικρή μείωση στα σχολεία σε κατάληψη στην Ήπειρο

Off

Μία μικρή ύφεση στον αριθμό των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη καταγράφηκε την Τρίτη σε σχέση με τον αριθμό των 26 σχολείων σε όλη την Ήπειρο, τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης Ηπείρου υπό κατάληψη το μεσημέρι της Τρίτης στην Ήπειρο, τελούσαν 21 σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ στην πόλη των Ιωαννίνων, οι καταλήψεις συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα στο 1ο, το 3ο και το 6ο ΕΠΑΛ, στο 3ο και το 5ο Λύκειο και στο 5ο Γυμνάσιο.

Σε κάποια σχολεία όμως, όπως στο 2ο Λύκειο η κατάληψη έληξε το πρωί της Τρίτης, αφού όπως διαπιστώθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, εντός του κτιρίου βρισκόταν μόλις μία μαθήτρια. Το δυστύχημα είναι, όπως συνέβη και σε άλλα σχολεία, ότι οι καταληψίες άφησαν πίσω τους σημαντικές ζημιές στις υποδομές του σχολείου, με την διευθύντρια κα Γεωργάκη, να σημειώνει ωστόσο, πως το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά, διά ζώσης από σήμερα Τετάρτη. 

Αναφορικά με το αν υπήρξαν αιτήματα των μαθητών προς τη διεύθυνση η κα Γεωργάκη ανέφερε ότι μέχρι και την Παρασκευή, που το σχολείο λειτούργησε κανονικά, δεν υπήρχε κανένα απολύτως αίτημα, ούτε και το πρωί της Δευτέρας, όταν ενημερώθηκε, ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη. Κάποια αιτήματα έφτασαν αργότερα στη διεύθυνση του σχολείου με υπόμνημα των μαθητών, στο οποίο αναφέρονταν μεταξύ άλλων, η αντίθεσή τους στο να κάνουν το εμβόλιο,(σ.σ αν και αυτό δεν είναι υποχρεωτικό), να μη φορούν την προστατευτική μάσκα στο σχολείο, να τους επιτρέπεται να πίνουν καφέ στο σχολείο και έπειτα προστέθηκε και ένα αίτημα για να «σπάσει» μία τάξη με μεγάλο αριθμό μαθητών, κάτι που όπως ανέφερε η κα Γεωργάκη, ικανοποιήθηκε ήδη.

Τα μαθήματα χθες, Τρίτη έγιναν μέσω τηλεκπαίδευσης και στο 2ο Λύκειο, όπως και στα υπόλοιπα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη, με όσους μαθητές δε μετέχουν σε αυτήν να χρεώνονται με απουσίες. 

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ