Επικαιρότητα

Τα ΚΑΠΗ επιστρέφουν στον ρόλο τους

Off

Παγκόσμια Ημέρα της Τρίτης Ηλικίας την Παρασκευή και ο Πρόεδρος του ΝΟ.Κ.Π.Α.Π.Α Δημήτρης Πάνου συνοδευόμενος από την Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Σοφία Τζιοβάρα επισκέφτηκαν το 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Ιωαννιτών όπου συζήτησαν με τους εκπροσώπους των μελών των ΚΑΠΗ για θέματα που αφορούν την λειτουργία τους.

Λόγω της πανδημίας από τον Μάρτιο του 2020 τα ΚΑΠΗ δεν λειτουργούσαν με σκοπό να προστατευθούν οι ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων. Αυτό, όπως επισημαίνεται από τον οργανισμό «είχε ένα αρνητικό αποτέλεσμα στον ψυχισμό και στην καθημερινότητα των ωφελουμένων μας αφού στερήθηκαν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα την δυνατότητα επικοινωνίας, συντροφικότητας και ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων».

Τα ΚΑΠΗ ξεκίνησαν την επαναλειτουργία τους από τις 30 Αυγούστου  για την παροχή αυστηρά υγειονομικών υπηρεσιών τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. από την μεριά του σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο Ιωαννιτών και την ΚΕΔΕ θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να επιτραπεί η προσέλευση των μελών σε μικρές ομάδες και για κοινωνικές – ψυχαγωγικές δραστηριότητες τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται και για τις άλλες κοινωνικές δραστηριότητες (εμβολιασμένοι και νοσήσαντες).

Μηνύματα

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα, σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλγς αναφέρει:

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη γιατί τιμούμε τους ανθρώπους της 3ης ηλικίας που αποτελούν βασικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας κι αστείρευτη πηγή εμπειριών, αξιών και γνώσεων. Τα ηλικιωμένα άτομα συμβάλλουν καθοριστικά στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, είναι δημιουργικά κι ενεργά μέλη αποδεικνύοντας καθημερινά ότι δεν αποτελούν «απόμαχους» της ζωής.

Σήμερα είναι μία ακόμη ευκαιρία να τιμήσουμε την προσφορά τους και συγχρόνως να αναλογιστούμε τη δική μας προσφορά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους.  Και τώρα, περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να σταθούμε στο πλευρό τους παρέχοντας στήριξη και βοήθεια με κάθε τρόπο.

Ο Δήμος Πωγωνίου στέκεται δίπλα τους αρωγός, προσφέροντάς τους υποστήριξη, συντροφιά, κοινωνικοποίηση και ασφάλεια, μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», του ΚΑΠΗ και των Ομάδων Ηλικιωμένων».

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ζηρού Νικόλαος Καλαντζής αναφέρει: «Οι άνθρωποι που αγωνίστηκαν για μία καλύτερη ζωή και τα τελευταία χρόνια επιβαρύνθηκαν πολυεπίπεδα λόγω της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας, έχουν ανάγκη ν’ απολαύσουν τους κόπους της ζωής τους, να βγουν από την αποξένωση και ν’ αναβαθμίσουν τον κοινωνικό τους ρόλο.

Το καλύτερο δώρο για την προσφορά και την ψυχολογική αλλά και οικονομική υποστήριξη που παρέχουν οι ηλικιωμένοι στα παιδιά και τα εγγόνια τους, είναι η αγάπη, η συντροφικότητα, η φροντίδα και η ευγνωμοσύνη. Nα τους δείχνουμε πόσο σημαντικοί είναι στη ζωή μας. Για τον Δήμο μας αποτελούν βασική προτεραιότητα της κοινωνικής μας πολιτικής».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ